Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med amning og søvn


2. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Udfordringer med amning og søvn

Hej Helen.

Jeg har en dejlig lille pige på 11 uger. Hun er som udgangspunkt en glad og mild pige, og der er ikke meget skrig og skål i hende, MEN vi bøvler dog lidt. Lige nu driller både amning og hendes dagssøvn.

Vi har i nogle uger nu bøvlet med amningen. Først var hun urolig, og brokkede sig, når hun skulle ammes, men det hjalp at gå afsides i soveværelset og ligge os ned. Nu er dette dog heller ikke helt nok længere. Hun bliver meget vred og ulykkelig når hun ligges til brystet, og det er uanset, hvilken ammestilling, som jeg pt bruger. Hun vil ikke tage fat, men græder og vender sig væk, for nogle gange at vende sig og søge brystet, men bliver igen vred, når hun har haft kort fat. Det betyder også, at der nogle dage kan gå op til 7 timer mellem amningerne.

Vi kan også komme til at “kæmpe”, hvor jeg føler, at jeg halvt tvinger brystet i munden på hende.

Faktisk oplever jeg både nat og dag, at hun ikke vil tage brystet og bliver meget vred og vil mene at dette scenarie i øjeblikket udspiller sig ved 3/4 af amningerne på et døgn.

Jeg har forsøgt at snyde hende. Lade hende falde hen med sutten i munden og så lige inden hun luller helt i søvn, så fjerne sutten og give hende brystet. Nogle gange lykkes det, at få hende til at spise på denne måde. Jeg ved godt, at hun kan blive træt, når hun sutter på sutten, men alternativet har været en meget sur baby.

Hun er ikke en signalstærk baby! Så det med at tilbyde brystet, når hun ...


Annonce

... giver tegn på sult, har ikke været så nemt, så jeg har nok altid tilbudt det tit, og med max 3 timers interval. Har også kørt med at tilbyde det både før og efter en lur, for at være sikker på, at få hende fyldt godt op, så hun havde mulighed for at sove en lang lur.

Alt bøvlet med amningen betyder også, at det er rigtig svært at få mælk til at indgå i putteritualet. Om dagen kan hun have fået mælk en time før hun puttes til lur, og hun vil på ingen måde have noget lige inden hun så skal puttes. Om aftenen kan natputningen blive til noget ikke hyggeligt, da hun virkelig bliver ked af det og sur, hvis jeg tilbyder hende brystet.

Desuden driller hendes dagssøvn lige pt. Hun vågner efter 45 minutter hver gang, og derfor går jeg en lang tur med barnevognen mindst én gang om dagen, hvilket oftest giver hende en længere lur. Vi kan også trille barnevognen, hvis hun vågner og ikke er klar til at stå op, og få hende til at sove videre.

Hun har dog kunnet tage lur på 2-3 timer tidligere af sig selv, så er rigtig ærgerlig over, at det nu ikke er sådan. Men vi kan vel ikke gøre så meget andet end at trille med vognen for at få hende til at sove videre?

Hun er mit andet barn, så jeg ved også at alle udforinger er for en periode, og at tingene nok skal blive bedre og rette sig igen. Men kunne godt bruge lidt gode råd for at hjælpe både hende og mig selv bedst muligt, så vi kommer godt igennem disse to udfordringer.

Med venlig hilsen
Mor til 2

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. august 2021 | Sygdom | 2 mdr.

Danskvand med citrus

Kære Helen, Min søn på 2 måneder har døjet med trøske i noget tid, og jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig dreng på 3. måned - hjælp til bedre rytmer

Kære Helen Vi skriver til dig for at få hjælp til at få en mere “normal” og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Klynker og græder konstant - 3 mdr.

Hej Helen Min dreng er født 34+6. Så han er 12 uger = 7 uger korrigeret. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juli 2021 | Amning | 3 mdr.

Voldsom nedløbsrefleks

Kære Helen, Jeg har netop sendt dig et brev om min datter Johanne, hvor jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce