Annonce

Annonce

Brev:

Amning og suttebrik


28. marts 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning og suttebrik

Hej Helen.

Jeg har en skøn datter på 5 uger. Hun følger vægtkurven, sover som spædbørn gør (efter egen rytme), vågner når hun er sulten, er glad når hun er vågen, græder når hun er utilpas og alle de andre tegn på, at hun er en helt gennemsnitlig baby.

Min udfordring er amningen. Jeg har indadvendte brystvorter og var under min graviditet meget bekymret for amningen. Jeg nævnte det for jordemoderen, der fejede der hen med: alle kan amme, det skal du ikke være bange for.

Jeg fødte hjemme og min datter havde fra start en stor suttetrang. Jordemoderen prøvede at forme mit bryst, men det gik ikke, så jeg fik en suttebrik. Jeg havde aldrig hørt om sådan en, så jeg tænkte: perfekt, det kører!

5 uger, mange forsøg på at fjerne suttebrikken, brystbetændelse, indlæggelse på Skejby grundet vægttab, to omgange, hvor hun har været helt slatten og vi har måtte kuldepåvirke hende, for at få gang i hende (vagtlægens råd), svamp i brysterne og det helt stramme ammeprogram senere, er suttebrikkerne der stadig.

Nu er vi heldigvis kommet til et sted, hvor hun selv bestemmer, hvornår hun skal have mad og jeg trapper lige så langsomt ud af udamningen. Jeg har massere af mælk og min datter tager godt ...


Annonce

... for sig!

Det har været så hårdt og det er det tildels stadigvæk. Og her kommer min udfordring (efter en lang intro :)): jeg er tryg ved ammebrikken 90% af amningerne. Nogle gange bliver jeg paranoid og ked af det, fordi jeg er bange for, hun ikke får noget mad. Men når jeg så prøver at tage den af (ammebrikken) bliver hun vild og kører hovedet rundt, hun suger sig fast til brystet og jeg er meget i tvivl om, om hun har rigtig fat (når jeg kigger på hendes mund og sutteteknik). Hun åbner ikke munden særlig højt og hun slipper ofte hurtigt igen og kører hovedet rundt. Ved suttebrikken falder hun helt til ro.

Min SP og jeg blev enige om, at jeg skal bruge brikken, til jeg er helt tryg ved, at hun får den mad, hun skal have, men kan jeg nogensinde komme af dem brikken? Eller er det okay, jeg bruger den til hun er ældre? Jeg har prøvet alle de råd, der findes på det store internet. Nogle siger også, at ved 3 måneder bliver de mere bevidste og det er derfor lettere at vende dem af med en suttebrik i den alder.

Det er frustrerende at jeg, når amningen driller og jeg bliver ked af det, ikke kan nyde min datter og bliver i tvivl om jeg overhovedet kan finde ud af at være mor.

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Barn nr 2

Hej, Min mand og jeg besluttede ca for et års tid siden, at vi ville prøve...

Læs hele brevet og Helens svar


28. maj 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv i graviditeten

Hej Helen Jeg er gravid og venter mit første barn. Jeg er 17+3 og jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Udfordringer med søvn - 2 mdr.

Kære Helen, Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce