Annonce

Annonce

Brev:

Amning og suttebrik


28. marts 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning og suttebrik

Hej Helen.

Jeg har en skøn datter på 5 uger. Hun følger vægtkurven, sover som spædbørn gør (efter egen rytme), vågner når hun er sulten, er glad når hun er vågen, græder når hun er utilpas og alle de andre tegn på, at hun er en helt gennemsnitlig baby.

Min udfordring er amningen. Jeg har indadvendte brystvorter og var under min graviditet meget bekymret for amningen. Jeg nævnte det for jordemoderen, der fejede der hen med: alle kan amme, det skal du ikke være bange for.

Jeg fødte hjemme og min datter havde fra start en stor suttetrang. Jordemoderen prøvede at forme mit bryst, men det gik ikke, så jeg fik en suttebrik. Jeg havde aldrig hørt om sådan en, så jeg tænkte: perfekt, det kører!

5 uger, mange forsøg på at fjerne suttebrikken, brystbetændelse, indlæggelse på Skejby grundet vægttab, to omgange, hvor hun har været helt slatten og vi har måtte kuldepåvirke hende, for at få gang i hende (vagtlægens råd), svamp i brysterne og det helt stramme ammeprogram senere, er suttebrikkerne der stadig.

Nu er vi heldigvis kommet til et sted, hvor hun selv bestemmer, hvornår hun skal have mad og jeg trapper lige så langsomt ud af udamningen. Jeg har massere af mælk og min datter tager godt ...


Annonce

... for sig!

Det har været så hårdt og det er det tildels stadigvæk. Og her kommer min udfordring (efter en lang intro :)): jeg er tryg ved ammebrikken 90% af amningerne. Nogle gange bliver jeg paranoid og ked af det, fordi jeg er bange for, hun ikke får noget mad. Men når jeg så prøver at tage den af (ammebrikken) bliver hun vild og kører hovedet rundt, hun suger sig fast til brystet og jeg er meget i tvivl om, om hun har rigtig fat (når jeg kigger på hendes mund og sutteteknik). Hun åbner ikke munden særlig højt og hun slipper ofte hurtigt igen og kører hovedet rundt. Ved suttebrikken falder hun helt til ro.

Min SP og jeg blev enige om, at jeg skal bruge brikken, til jeg er helt tryg ved, at hun får den mad, hun skal have, men kan jeg nogensinde komme af dem brikken? Eller er det okay, jeg bruger den til hun er ældre? Jeg har prøvet alle de råd, der findes på det store internet. Nogle siger også, at ved 3 måneder bliver de mere bevidste og det er derfor lettere at vende dem af med en suttebrik i den alder.

Det er frustrerende at jeg, når amningen driller og jeg bliver ked af det, ikke kan nyde min datter og bliver i tvivl om jeg overhovedet kan finde ud af at være mor.

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2020 | Graviditet | 0 mdr.

For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen, Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet -...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Udvikling | 2 mdr.

12 uger og øjenkontakt

Kære Helen Vores dreng på 12 uger har svært ved øjenkontakt. Vi kan...

Læs hele brevet og Helens svar


3. september 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn 6 uger

Hej Helen. Tak for dine gode svar på vores mange spørgsmål. Jeg har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2020 | Diverse | 1 mdr.

Gylp og uro

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for dine gode råd ang. vores store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce