Annonce

Annonce

Brev:

Amning efter far har taget over barsel


13. september 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Amning efter far har taget over barsel

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar og forslag til dagsplan! Den har virkelig været guld værd og har fungeret meget godt for os alle sammen. Det kører bare:) Vores datter begyndte sågar efter få dage at vågne senere om morgenen; skønt!.:) hun er også i fuld gang med at kravle nu, så hendes far får lidt at løbe efter;)

Grunden til at jeg skriver til dig allerede nu, er fordi jeg tog til mig det du skrev, om at jeg skulle overveje hvad jeg ville med amningen.

Det er ingen tvivl om at amningen har fyldt meget (måske for meget) i mit hoved det meste af min barsel. Meget ofte har jeg vågnet kun et par timer efter jeg har faldet i søvn og «ventet» på at lillepigen vågner og skal ammes. Det gør jeg stadig og det er jo ret fjollet, når hun nu faktisk sover det meste af natten. Jeg har derfor skullet klare mig på meget lidt søvn i lang tid. Alligevel har jeg været meget glad for at amme...det giver jo bestemt en helt særlig tilknytning mellem mor og barn. Det føler jeg stadigvæk.

Det tog noget tid inden mælken løb til efter fødselen, og jeg skulle arbejde meget på at få produktionen i gang. Derfor føler jeg nok lidt ekstra på at jeg vil amme i noget tid. Jeg havde som udgangspunkt tænkt til hun var omkring et år. På samme tid er det jo også noget særligt vi har sammen nu hvor jeg ikke er sammen med hende hele dagen mere....for det må jeg sige at jeg synes har været hårdt. Jeg savner hende virkelig meget den tid jeg er på arbejde. Dog er det også meget dejligt at far og datter kan få denne tid sammen, så jeg skal bare omstille mig lidt til den nye tilværelse.:)

Når det så er sagt kan jeg jo godt se at det ikke går i længden at jeg ligger vågen hele natten, når jeg nu skal arbejde. Vi har derfor blevet enige om, at min mand skal give hende flaske om morgenen, så jeg kan sove i gæsteværelset og forhåbentlig lære at sove igen. En frisk og glad mor er jo lige så vigtigt som modermælken, hvis ikke mere. Egentlig skulle jeg nok have taget den afgørelse noget tidligere, men man bliver jo ikke ...


Annonce

... ligefrem en fornuftig version af sig selv når man ikke sover.;)

Vores dagsplan har ændret sig en lille smule, og ser lige nu således ud:

Ca 5 ammes og sover videre i vores seng
630/7 vågner med højt humør og er klar for nye eventyr:)
730 far giver grød med det der hører til
9 får lidt frugt og vand. Da hun står senere op får hun nu det inden hun skal sove i stedet for efter. Hun er altid frisk på frugt. Puttes til lur. Sover 30-40 min
11 frokost. Grønsagsmos med fisk, rugbrødshapser og fingermad. Vand i kop.
1230 far har her prøvet at give flaske de sidste par uger. Både modermælk og erstatning. Hun vil slet ikke have noget på det her tidspunkt. Ikke endnu i hvert fald. Puttes til lur. Sover igen 30-40 min nogle gange en time
14/15 ettermiddagsgrød med det der hører til. Et måltid hun har taget meget godt i mod:) mor kommer hjem her og malker til morgendagens mad og flaske.
1530/16 puttes til lur
1730 aftensmad med mor og far. Alt godt til hånden, mos med kød/fisk og et par rugbrødshapsere hun selv øver på at få ind i munden. Vand i kop.
1830 ammes og puttes for natten
22 drømmetår

Mine konkrete spørgsmål er så:

Hvis far giver flaske om morgenen fremover, hvor længe vil det være naturligt for ham at give denne til hende nu hvor hun efterhånden ser ud til at vågne senere og senere til sit første måltid? Hun er jo lige knap 7,5 mnd nu. Vi spørger mest fordi vi jo til nu har set at hun slet ingen mælk vil have omkring middag og derfor tænker at morgenmælken forbliver vigtig. Men når hun forhåbentlig snart sover frem til morgenmadstid, så vil jo mælkemåltidet komme meget tæt op til morgengrøden. Men det gør måske ikke noget?

Og: min mælkeproduktion vil jo naturligvis falde nu hvor vi er enige om at jeg ikke skal amme om morgenen mere. Vil der mon være nok mælk tilbage til hendes to måltider om aftenen? Bør jeg malke ud om morgenen i tillæg til den om eftermiddagen evt?

Mange tak igen for dine tanker, de betyder al verden!:)

Med venlig hilsen
en pænt træt, nu arbejdende mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover om dagen, vågen om aftenen

Kære Helen. Vil høre om du har et godt råd (igen) til vores lille dreng, som...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Problemer med søvn og andre småting

Kære Helen Tak for din tidligere hjælp. Vi har gjort stort brug af din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Vågner kl 4

Kære Helen, Jeg kæmper lidt med at få min søn til at sove lidt længere end...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Flaske problemer

Hej Helen Nu skriver jeg angående vores lillesøster som er fra 21/9 og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme der følger klokken?

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Vi har stadig problemer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce