Annonce

Annonce

Brev:

Hun skriger højt - er det normalt


22. oktober 2007

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Hun skriger højt - er det normalt

Hej

Jeg har lige oprettet mig som bruger her.

Jeg har en rigtig skøn lille datter på 4 mdr. Som førstegangsmor, har jeg selvfølgelig et hav af spørgsmål, bekymringer osv. Da jeg helt tilfældigt faldt over denne side, så jeg den, som et oplagt sted, hvis jeg gerne vil søge råd på en skriftlig og anonym måde. Det sker nemlig, at netop som man gerne vil søge råd hos egen læge el sundhedsplejerske, så er der tit gang i så meget andet, at man mister overblikket, og glemmer at tage det emne op, som man havde planlagt.

Min datter blev født på sin terminsdag ved alm fødsel. Fødslen var en fantastisk oplevelse! Hun vejede 3680 gram og målte 53 cm. Nu er hun blevet en stor pige, nærmer sig de 8 kg og 66 cm lang. Min SP har ikke været her i et stykke tid, men vil da mene at min datter har en fin vægt og længde, som passer til hendes alder. Hvad synes du?

I et stykke tid nu, har min datter skreget rigtig rigtig højt i løbet af sin vågne tid (mest om eftermiddagen). Jeg har ærlig talt, aldrig hørt en baby skrige SÅ højt. Hendes stemme er simpelthen så stærk. Hun kan skrige/råbe så højt at naboerne kommer ud i vinduet... eller så alle i centret kan høre hende :) Og hun er kun 4 mdr gammel. Er det normalt at hun kan skrige så højt, og i mellemtiden være den gladeste pige, som lyser hver eneste dag op, med sit smil og sin smittende latter.

Kan hun have så stort et temperament i så ung alder? Når hun skriger, så græder hun ikke. Og når hun er holdet op med at skrige, så ser hun helt tilfreds ud... slet ikke ked af det. Hun er ikke engang træt efter alt det skrigeri. Hun griner endda tit, selvom hun lige har overgået et helt center. Der er visse ting, vi 100% ved at hun bliver gal over - f.eks. når hun får hue på, jakke på el bliver sat ned i barnevognen når vi lige er kommet ud af døren. Hun bliver så sur, at naboerne kigger ud af vinduet, men når vi sår er kørt afsted, så er hun helt tilfreds - indtil hun vil op af barnevognen igen - så gentager det sig. Vi har prøvet at vente med at tage hende op med det samme - prøvet at trøste inden hun bliver taget helt op - men hun råber så ...


Annonce

... højt... ! Hun elsker, når vi holder på hende når vi er ude, og det er også skønt at have hende i armene - men hun er tung når der er gået et stykke tid.

Jeg kender flere forældre og børn, men har aldrig hørt en 4 mdr skrige så højt, når hun er gal. Bør jeg være bekymret?

Der er stor forskel, når hun er gal end når hun er ked. Hun strækker sine ben helt ud, laver grimasser i ansigtet uden at græde, bliver helt rød og laver nærmest knytnæver.

Det er svært at forstå hende, da hun bare er den alleraller skønneste og gladeste pige, når hun altså er glad. Hun pludrer højt, griner, smiler og jeg ved ikke hvad! Jeg ammer og giver flaske - og vi er også begyndt med grød nu. Hver gang jeg lægger hende til mit bryst, smiler hun og griner inden hun får fat. Så glad og tilfreds, er hun det meste af tiden.

Hun har aldrig været syg siden fødslen - selvom både jeg og min mand har været det. Hun er også begyndt at få tænder, og det irreterer hende meget, kan jeg se. Hun savler og gnasker på sine hænder, og bliver glad når vi gnubber hendes tand. Når vi holder hende oppe, så står hun selv... og jeg kan mærke hvor stærke ben hun har.

Vi købte et legetøj fra mærket Bellino til hende, beregnet til hendes alder. Det er sådan et stativ som hun kan slå til, når hun ligger på ryggen. Der er både flotte farver, musik mm i det. Jeg bliver altså målløs, når hun sparker og slår så hårdt i legetøjet, at hun nærmest vælter stativet. Vi måtte lægge det til side, så hun ikke kommer til skade. Kan hun være overstimuleret? Er det muligt at du kan forklare mig lidt om overstimulering, så jeg ved mere om det?

Min datter er meget aktiv, nysgerrig, ivrig og god til at komme i kontakt med når hun ikke skriger. Vi kan begge trøste hende når hun græder. Hun sover normalt igennem om natten - fra ca. 20.00-7.00. Når vi har puttet hende, vågner hun sjældent igen. Hun falder altid i søvn ved mit bryst.

Har du en idé om, hvad er skyld i hendes skrigeri el hvad vi evt kan gøre?

Mit brev virker nok lidt forvirrende, men jeg håber at du kan finde mine spørgsmål... som ligger her og der i mit lange brev :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Start på grød - 4 mdr.

Kære Helen, Tak for din hjælp med MME. Vi er ved at tage skridtet til et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Opfølgning søvn 4.5 måned

Hej igen. Tak for dit gode og uddybede svar. Jeg ligger ned og ammer ham...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce