Brev:
Søvn, skærer tænder og tandbørstning
Hej Helen.
Synes jeg skriver til dig hele tiden, men det er bare så dejligt at få respons fra dig på de problematikker der opstår.
Jasmin bliver 8 mdr d. 9 august og hun stortrives. Er vild med mad (vejer 11,8 kg) og er meget tæt på at begynde at kravle. Jeg følger den madplan du har lavet da hun var ca 7 mdr. Hun ammes 4 gange om dagen, men hun har ikke den store interesse for det. Tror lige så meget det er lidt hyggeligt.
Jeg kan dog ikke forstå at hun stadig vågner om natten og er helt utrøstelig. Hun ammes kl 23 når jeg går i seng. Herefter vågner hun kl 3 hver nat. Jeg kan tage kampen op og nægte hende mad, men så tager det også ca halvanden time at få ...
... hende til at sove igen. Hvis hun får bryst, tager det 5 minutter. Tror ikke det handler om mad, men om tryghed, men det er svært at holde fast nat efter nat når man kan ty til en nemmere løsning. Jeg kunne forstå hvis det kun drejede sig om nogle nætter, men det har været i noget tid nu.
Hun har nu fået tre tænder, og den fjerde er også på vej. Hun skærer tænder som en gal og det er en væmmelig lyd, men ellers er der vel ikke noget galt i det, vel?
Hun nægter pure at få børstet tænder. Hun var god til det i starten men efter hendes tigerspring ved ca 6 mdr, har det været en kamp.
Det var lige lidt blandet men håber du kan hjælpe med lidt input, især til nattesøvnen :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...