Annonce

Annonce

Svar: River og slår


26. juli 2008

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære frustrerede forældre

Det er en ulykkelig situation I står i og jeg synes det er dybt urimeligt både overfor jeres datter, jer og også dagplejere at jeres datter har været kastebold på den måde. Det er ikke barnets tarv at blive sendt rundt til 5 forskellige dagplejere på 6 måneder. Hun er nu 12 måneder gammel, har været i dagpleje da hun var 6 måneder og har været hos 5 forskellige - det kan man ikke være bekendt!

Selvfølgelig reagerer hun på det og det skal hun også gøre, det er jo et sundhedsstegn. Børn har brug for tryghed og genkendelighed, de skal så vidt muligt passes af den samme person så de udvikler tillid til den person og så de føler sig fuldstændig trygge ved at I afleverer og går.

Den samme tryghed har I forældre naturligvis behov for, men hvis skal vi se det fra jeres datters side, så er det ikke okay og det skal I selvfølgelig gøre opmærksom på. Ikke i telefonen, men på skrift. Skriv til lederen af børn og ungeafdelingen og hør om det virkelig kan være rigtigt.

Det er helt essentielt for barnets udvikling at det har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære tilknytningspersoner og barnet kan godt have flere primære tilknytningspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, ...


Annonce

... når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være en au-pair, en bedsteforælder, en dagplejemor, en pædagog i vuggestuen osv. Barnet har brug for en sekundær tilknytning, når mor og far mangler og den tilknytning kan barnet kun få ved at være hos den samme person, ved at de to lærer hinanden at kende, har en dagligdag sammen. Den mulighed har jeres datter fået - bare alt for mange gange og hver gang hun er ved at knytte sig til en, så bliver hun flytte igen ... det er for mig at se ikke okay.

At jeres datter river og slår kan meget vel have noget med ovenstående at gøre, derudover handler det naturligvis også om at hun nu har en alder, hvor hun skal lære hvordan man behandler andre og hvordan andre reagerer på de ting hun gør.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hun er stadig så lille at hun ikke kan huske særlig lang tid af gangen og den bedste måde at få hende til at huske et nej, er ved at lade en handling følge med. Det vil sige, at når I har hende på armen og hun slår ud efter jer, så må I samtidig med at I siger nej, sætte hende ned på gulvet. Hun kan ikke være på skødet eller på arm, hvis hun river eller slår, så bliver hun flyttes samtidig med 'Nej!'

Vis hende hvad I gerne vil have i stedet, forsøg at lære hende at kærtegne "ae, ae" i stedet for. Afled hende også, kild hende, give hende et stykke agurk, sæt jer med hende og læs en billedbog - hvad der nu kan få hende ud af situationen.

Jeg håber meget at der snart kommer en løsning med daginstitutionsplads, rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Forberede barn på flytning

Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje del 2

Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce