Brev:
River og slår
Hej Helen
Vores dejlige datter på 1 år har i et par måneder nu revet og slået på de voksne der tager hende op. Det er ikke hver gang men flere gange om dagen og oftest når hun er træt. Det er blevet så voldsomt, at vi får rivemærker og nogen gange bløder, for hun er en temmelig stærk pige:-)
Vi er meget i tvivl om hun ved hvad hun gør, hvis vi siger "nej" kigger hun på os, ryster på hovedet og griner som om det er en leg. Hvis vi skælder ud begynder hun at græde men stopper ikke med at slå.
Forstår hun hvad der er rigtigt og forkert? er det for tidligt at sætte grænser?
Samtidig har vi tænkt på om hendes adfærd kan skyldes de mange skift (5 stk.) af dagplejer hun har haft siden hun startede for 6 mdr. siden. Vi har været meget frustreret på dagplejesystemet, for vi synes ikke man kan være det bekendt overfor de små størrelser. Vi har selvfølgelig hængt i røret til dagplejekontoret og klaget over det mange gange men uden held.
Da hun skulle til endnu en ny gæstedagplejer for et par uger siden græd og skreg hun da vi afleverede og først efter 2 uger ville hun igen afleveres uden gråd og virkede tryg, (det var "selvfølgelig" også den sidste dag hun kunne være hos den ...
... gæsteplejer, så skulle hun videre til næste, men vi nægtede og måtte tage fri fra arbejde for selv at passe hende). Vi fik desuden fortalt at når de var i legestue skreg hun fra de kom til de gik, og det er helt nyt for os for hun har altid før været meget glad for legestuer og andre børn.
Alt i alt frygter vi at hendes adfærd skyldes at hun ikke er tryg længere. Vi prøver selvfølgelig at holde fri og få hende passet hos mormor når systemet svigter, så hun ikke skal kastes rundt hos flere forskellige, men det er jo også desværre begrænset hvor meget og hvor længe vores job tillader det.
Jeg føler mig meget magtesløs overfor et dagplejesystem som gerne vil lytte og lader til at forstå vores frustrationer men som ikke gør noget. De kan ikke sige noget om hvor længe der går før hun får en vuggestueplads, "det kan godt tage meget lang tid" siger de (hun har ellers været skrevet op i et år) og de vil ikke sætte hende forrest i køen på trods af de problemer der har været.
Tror du at hendes adfærd skyldes at hun er utryg og er blevet kastet for meget rundt? hvis ja, har du nogle forslag til hvad vi skal gøre?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
De meget frustrerede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.