Svar: Mælkeproduktionen daler
Kære Anja
Det er jo meget svært at gå konkret ind i, hvad der sker hos jer da jeg jo ikke har mulighed for at følge jer tæt. Men som du ved, så handler det jo om udbud og efterspørgsel - jo mere din datter dier hos dig, jo mere mælk.
Det vil sige at når du giver erstatning, så tager dette naturligt pladsen eller lysten op for at spise hos dig, hvorfor din mælkeproduktion nedsættes. Du er dog nødt til at tilbyde din datter en flaske, både for at hun fortsat trives og også for at tilføre tilstrækkelig energi så hun kan arbejde ved brystet. Det er meget fint at du lægger hende til brystet først og så tilbyder hende flaske bagefter, for på den måde både at bibeholde amningen, men også sikre hendes trivsel i øvrigt.
Bruger du en malkemaskine? Det kunne være en god idé at øge din mælkemængde ved at begynde at malke ud, hvis du overhovedet har overskuddet til det. Malkemaskiner kan lejes for rimelige penge. En malkemaskine kan ikke stimulere dig på samme måde som din dattter kan, hvorofr kvinder som kun ...
... stimulerer med maskine også ofte vil opleve et fald i mælkeproduktion efter et par måneder, men for jer kan det evt. være en løsning, da du jo fortsat også ammer. Derudover er der jo den tillægsgevinst at din datter så kan få den mælk, som du har malket ud og ikke få så meget erstatning.
Efter udmalkning vil der i løbet af to timer være dannet mere end 40 pct mælk igen. Hvis din datter så bliver lagt til igen, vil der fortsat være noget at få. Jeg tænker derfor at det kunne være en løsning for jer.
Sørg derudover for at skifte imellem de forskellige ammestillinger, simpelthen for at få stimuleret brystet bedst muligt. Amning om natten er også meget vigtigt for at øge mælkeproduktionen, da man om natten producerer mere mælkestimulerende hormon.
Om zoneterapi kan virke ved jeg ikke og jeg kan derfor ikke rådgive dig omkring dette.
Tilsidst vil jeg lige sige, at man jo kan være en ligeså god mor selvom man ikke ammer sit barn. Moderfølelsen sidder ikke i brysterne men i hjertet:o)
Fortsat held og lykke med det hele.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...