Brev:
Mælkebehov og nat programmet
Hej Helen,
Så skriver jeg igen fra Spanien - nu midt i sommerheden!
Liva er 10 mdr. gammel og har fået to tænder.
Hun er ikke i vuggestue efter vi forsøgte os hele maj måned, og hun kun ville være der ca. 1 time af gangen. Nu har hun de seneste 6 uger haft en barnepige herhjemme som hun er meget glad for. Vi starter hende i vuggestue når hun bliver 1 år. Det er allerede planen.
Jeg kunne godt tænke mig en forholdsvis simpel oversigt over behovet for MME også hvornår man råder til at holde op, og hvilken takt barnet kan/skal have ko-mælk istedetfor.
Liva får siden hun var 8 mdr. ca. det samme nemlig:
150 ml før formiddags lur
150 ml 13.30 (vi spiser til middag kl. 14.30/15.00)
lidt bryst kl. 15.30 når vi tager middagslur sammen.
150 ml kl. 18.00 (aftensmad spiser vi kl. 20.30)
150 ml kl. 21.30 ved putning - evt. lidt hygge babs efterfølgende
150 ml kl. 24 med vælling pulver så hun kan holde ud til kl. 06.00
120 ml kl 06
lidt bryst mellem 07 - 08
Hun drikker ikke altid det hele (træk ca. 10-20 % fra) og det sker også at hun ikke får enten 13.30 eller 18.00 flasken uden at der sker så meget igen. Skal man bare slette en flaske hid og did, eller er det bedre at give på de samme tidspunkter men mindre mælk ad gangen?
Hun spiser generelt OK. Har haft nogle dage hvor hun nærmest ikke spiste, men da hun er godt istand (10,35 kg) er jeg ikke så ...
... nervøs. Varmen er også en fæl faktor. Ingen af os har appetit midt på dagen, heller ikke Liva.
Hun spiser gerne familiens mad, men mange ting er stadig lidt svære pga. mgl. tænder. Pasta penne f.eks. er spændende, men for grove for hende at tygge. Spagetti går bedre. Ris ok hvis hvide og bløde, alle de brune etc. for grove. Har også en periode hvor alting bliver spyttet ud, men generelt er hun ikke besværlig. Hunden også en faktor. Hun smider gerne alt ned til den, så den er netop blevet forvist fra køkkenet ved spisetid.
Hun vågner stadig om natten, og græder altid ved vågning. Jeg har stadig mine "ord-koder" schyyy, sov godt osv. Hun vågner i løbet af aftenen, og efter midnats flasken vågner hun stadig med stor præcision kl. 04 selvom det er lang tid siden hun fik mælk på det tidspunkt. Igen kl. 05.30-06.00.
Og problemet er at ofte kl. 04 er hun meget vågen. Kl. 06 er hun tæt på hysteri hvis hun ikke får lov at komme over i vores seng. Der ender det ofte med at hun sover færdig med os. Det er noget jeg generelt er bange for hun har fået for meget smag for. Har du råd til hvordan børn kommer til at kunne lide at være i egen seng når de vågner op? eller når de bliver lagt til at sove i vågen tilstand?
Nogle råd til hvad jeg kunne gøre anderledes for at fremme at hun kommer til at sove igennem?
Kærlig hilsen og tak for altid brugbare svar.
Karen Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!