Svar: Tandbørstning og mælk
Kære Josefines mor
Det er som du skriver rigtig vigtigt at Josefine får børstet sine tænder og det er en god idé at gøre det lidt til en leg og ikke en magtkamp. Derfor er det rigtig fint at du prøver at vise hende hvordan, står foran spejlet osv.
En anden mulighed er at bryde situationen helt. Hvis hun lige nu er vant til at sidde på bordet foran spejlet, så kan I forsøge at børste tænderne imens hun ligger ned på puslebordet. Det kan også nogle gange hjælpe at skifte til en elektrisk tandbørste - nogle børn bliver forskrækket, men andre synes det er mægtig sjovt med den snurrende fornemmelse i munden.
Med hensyn til mælkeintag og mælkebehov og flaske, så vil det i 8 måneders alderen normalt være sådan at børn har behov for ca 600ml mme dagligt, svarende til ca 3 flasker og så lidt mme i skemaden, f.eks. i morgengrøden. Først efter 9 måneders alderen kan komælk begynde at udgøre en større del af barnets indtag og i 9-12 måneders alderen nedsættes mælkebehovet til 500ml ...
... dagligt. Det svarer som regel til at barnet omkring 10 måneders alderen kan få to flasker mme dagligt (=400ml) og ved siden af så spiser en portion tykmælk, lidt sovs, ost osv.
Jeres datter lyder ikke til at drikke store mængder mælk og derfor synes jeg umiddelbart ikke at der er grund til at rationere hende. Hvis hendes morgenflaske ikke går ud over hendes indtag af morgengrød, så er det helt naturligt og oplagt at bibeholde denne og da hun sover godt på sin aftenflaske kl. 22 skal I også bibeholde denne. Det er fine tidspunkter at give flaske på netop fordi hun får sit mælkebehov dækket uden at det går ud over hendes madintag. Derudover kan hun så tilbydes en flaske inden hun puttes til natten.
Til sin mad i løbet af dagen synes jeg at hun bør tilbydes vand. Det er den bedste tørstslukker og det er fint at hun lærer at drikke vand af kop.
Nu har I så fået min vurdering og vejledning, håber det hjælper lidt videre på vej og ikke skaber større forvirring:o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.