Svar: Bærestilling og bæresele
Hej igen.
Der er ikke samme belastning på barnets ryg, når man bærer barnet på armen, som når barnet sidder i en bæresele. På armen vil man helt naturligt skifte stilling og flytte barnet lidt rundt, fordi man mærker tyngden og belastningen på sin egen arm og når barnet på den måde får et bevægelsesskift, så skifter belastningen på barnets ryg.
I en bæresele sidder barnet på samme måde hele tiden og sidder således mere passivt og stille. Det kan aflaste forældrenes arme en gang imellem og således være praktisk og med den alder jeres dreng har nu, så vil han kunne side med ansigtet ud mod verden i en bæresele. Når han sover bør han dog vende ind mod jeres brystkasse med sit ansigt og aller helst lægges ned og sove liggende. Det er nemligt begrænset, hvor længe han kan sidde i selen - max 45-60 minutter af gangen og kun 1 gang dagligt.
Hvor længe han kan sidde afhænger dog også af hvor meget han genrelt sidder, hvis han også sidder i skråstol, ...
... autostol og lignende, så sidder han forholdsvis meget og tåler således ikke at sidde i bæresele særlig lang tid. Modsat, hvis han aldrig sidder i skråstol, autostol eller lignende, så kan han godt tåle at sidde længere i en bæresele en gang imellem. Det er altså den daglige belastning på hans rygsøjle som skader.
Samtidig vil han forholdsvis hurtigt blive for tung at bære i en bæresele. Nu ved jeg ikke hvad han vejer, men når han når op på 9-10 kg, så vil han være meget tung at have i en bæresele og derfor er det ofte begrænset, hvor længe man reelt kan bruge den. Mange børn når jo op på denne vægt ret hurtigt ...
Alternativet er en slynge, her er der ikke belastning på barnets ryg på samme måde og barnet vil kunne sidde i en slynge i længere tid af gangen. Mange bruger også slyngen til barnet er over et år.
Måske kender I nogen der har en bæresele I kan låne, så kan I bruge den i de måneder det er relevant.
Fortsat held og lykke med det hele.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.