Brev:
Tilvænning til MME, hård mave mv.
Kære Helen.
Min søn er nu 71/2 måned. Jeg ammer ca. 4-5 gange i døgnet. Jeg har nogle spørgsmål:
1) Jeg ammer ham kl. 19.30-20.00 om aftenen, inden han bliver lagt i seng. Han vågner så først kl. 02 - nogle gange først kl. 04 - for at blive ammet. Jeg kunne dog godt tænkte mig, at han snart vil sove igennem, men han vågner dog aldrig af sig selv inden midnat, hvor han evt. kunne blive tanket op. Har du et forslag til, hvordan jeg kan ændre rytmen lidt?
2) Han er helt klart kun til mors bryst :-) Jeg har flere gange prøvet at introducere lidt Allomin (NAN afviser han fuldkommen - bruger dog dette til grøden om morgenen) men han tager kun to-tre tår, og så gider han ikke mere. Jeg har prøvet at pumpe ud dog uden held. Jeg kunne efterhånden godt trænge til en aften sammen med min mand, men ved ikke lige, hvordan det skal kunne lade sig gøre.
Jeg har aldrig prøvet at give ham vælling - kan vælling erstatte ...
... en amning? Har du ellers nogle forslag til, hvordan jeg kan få ham til at tage lidt MME? Han har aldrig været vild med sutteflaske - vil dog godt tage lidt vand af den.
3) Jeg har prøvet at give ham sødmælk - virkede dog ikke helt overbevist om, at det var noget for ham :-) Er det fordi, at han stadig ammer, at han ikke bryder sig om smagen? Er det ok, at jeg venter lidt endnu med at gøre en indsats for at få ham til at drikke sødmælk? Han er ivrig vanddrikker.
4) Han har nu været i gang med grød i 2 måneder. Han får dog stadig hård mave og det kan være ret så generende for ham. Jeg giver ham sveskemos i grøden om morgenen - hvad ellers kan jeg gøre? Jeg giver ham kun 3 jerndråber (Profylac), da han jo får MME gennem mad om morgenen og kød til frokost og aften. Og jeg har lidt på fornemmelsen, at det netop er jerndråberne som giver ham hård mave.
Mange spørgsmål - glæder mig til at høre fra dig!
Hilsen mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.