Brev:
Korte amninger pga. nysgerrighed?
Hej Helen
Siden jeg skrev til dig tidligere i dag, har jeg erfaret, at det måske handler om noget andet end ammestrejke. For de gange Alma afviser brystet har været, når jeg har tilbudt hende brystet, efter at hun har taget de første "nemme dråber", dvs. efter 7-10 minutters amning. Så måske er det noget helt andet det drejer sig om? Ihvertfald har Alma kun sovet korte søvne i dag, under 1 time, og har efterspurgt mad straks hun vågnede - til gengæld har hun sovet efter under 2 timers vågen tid.
En veninde har fortalt mig om den problematik, at børn i 3-4 måneders alderen nogle gange kan være for nysgerrige på verden til at kunne koncentrere sig om at tage andet end den første lette mælk. Tror du ikke det er den problematik vi er ude i?
Nætterne er fortsat uproblematiske, dog er hun helt klart mest spisende de første 7-8 minutter på det første bryst, og hun skal nødes meget for at spise ...
... videre på det samme bryst. Og jeg holder hende for tiden ikke til meget længere end 17-18 minutter. Er det nok mon?
Min veninde gav mig følgende råd i fht. at få hende til at spise også i dagstimerne:
- ro om amningen
- insisterere på at spise færdig ved det første bryst (hvor længe det så end er? det er jeg i tvivl om...)
- forsøge at skabe samme set up omkring amningen som om nattten, fx ligge ned
Og disse råd har virket her til aften, hvor Alma har spist nogenlunde godt og på begge bryster (mens vi sov ind i mellem mens vi lå i sofaen). Hun er godt nok gået lige lovlig tidligt til ro nu, men vi fik afværget en krise, der startede tidligere i aften, da hun efterspurgte mad, men ikke gad tage brystet, da der ikke var løbet mælk nok til siden sidste amning.
Har du andre råd? Og andet du tænker jeg skal være opmærksom på?
Jeg er spændt på at høre din vurdering.
Mange hilsner
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.