Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling, mad, søvn og langtidsamning


14. juli 2008

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Udvikling, mad, søvn og langtidsamning

Hej Helen.

Ja så nærmer vores søn sin første fødselsdag (4 august) hvor er det gået stærkt. Syntes ikke det kan være rigtigt, at det er et år siden jeg fik en lille byldt i armene.

Han udvikler sig fint og spiser ALT hvad der bliver serveret for ham (dejligt) Han er begyndt nu selv og vil spise. Han får nøjagtig det samme som os (skået i stykker på en tallerken) selv salatblade spiser han. Han er begyndt at bruge sin gaffel, som han enten stikker ned i eller skubber ind under sit mad. (vi skal lige hjælpe ham), Han er faktisk begyndt at tage nogle dage i træk hvor han sover fra kl. 20,00 til 06,00, det er dejligt, men så pludselig efter nogle dage kan han vågne ved kl. 02 - 03 og græde helt uhæmmet (ingenting hjælper), Vi vugger og ligger ham ned, og bliver inde ved ham til han er faldet til ro, og lister ud. Nogle gange sover han andre gange er det forfra igen. Det tager ca. 1 time, så falder han i søvn igen, men han rykker jo så rundt på hele dagen.

Normalt står han op ved kl. 06 og det passer fint, da vi om små 4 uger skal starte på arb og han i vuggestue. Der kører vi ved 7,20 tiden. Men når han tager de her nætter så sover han gerne til kl. 07,15 - 07,30, da han jo er træt, men det går jo ikke når vi skal til og afsted. Jeg er ellers tilhænger af at børn vågner af sig selv, men det kommer til at knibe. Har du et råd til, hvordan vi kan undgå de her græde ture om natten (Han bruger ikke sut), han er lige for 2 mdr. siden blevet tjekket med ører der var ingenting (om aften når han skal puttes ligger han sig selv til at sove, så det burde ikke være ørene. Det ser godt nok ud som om hans hjørne tænder er på vej igennem, men så skulle det jo stå på hver nat og ikke en gang i ugen.

Jeg ammer stadig en gang om eftermiddagen, og har i princippet ikke noget imod at fortsætte, da faderen har allergi, og vi gerne vil gøre alt for at vores søn ikke får det, (ved godt at det kan forkomme alligevel)

Hvor længe kan / skal man amme og ...


Annonce

... hvad vil være bedst i vores situation?
Vil det være bedst at vænne ham fra inden vuggestue (jeg tror ikke han selv siger fra) Tænker mere på, at jo ældre han bliver så bliver det måske sværere. (vi havde ikke noget problem, da vi tog amningen væk inden han skulle sove)

Der er meget oppe i medierne lige nu omkring mælk
- At nogle børn ikke kan tåle det
- At man igennem sin kost kan få calcium, og at børn ikke behøver at få den ½ L mælk om dagen

Vi giver ikke vores søn hverken mælk af kop, tykmælk, ost eller lign. (nok ligeså meget fordi vi ikke vil fremprovokere hans allergi, når han nu ligger i høj risiko gruppen pga. sin far (hvis vi en meget sjællend gang får sovs er det lavet af sødmælk for hans skyld (skal det være sød mælk eller er det ok med letmælk)

Vi får tilgengæld næsten hver aften en marinade (jeg selv laver af kold presset olie og masser af krydderier) eller en sovs af flåede tomater, chillie og krydderier.

Han får tilgengæld aldrig købt mad på glas. Altid hjemmelavet mad og vi får altid grønsager hver dag og enten fisk, kylling, kalvekød, kalkunkød eller lam el. lign (aldrig svinekød meget sjældent oksekød)

Han får meget frugt (4 forskellige stk hver dag - f.eks. kivi, æble, banan og mango til mellemmåltider (han elsker det)
Til morgenmad får han enten havregrød, øllebrød, hirsegrød (lavet på vand og en smørklat i eller frugt smottis jeg selv laver af blendet frugt.

Er det forkert eller er det ernæringsmæssigt forkert. Vi vil jo gerne styrke hans knogler. Jeg vil jo mene han er godt dækket ind uden direkte at få mælk af kop, yogurt og ost.
Han stortrives er altid glad og i godt humør (er selvfølgelig som andre børn i den alder igang med at afprøve grænser og hans selvstændighed) som giver lidt brok nogle gange.

Lige et sidste spørgsmål: Hvad med D vitaminer og jern skal det stoppes nu hvor han bliver 1 år?
Hvornår giver man børn vitamin piller? og er det alle børn eller kun bestemte?

Venlig hilsen
Christina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce