Brev:
Græder ved aflevering i vuggestue - 20 mdr.
Hej Helen,
Vores søn har nu gået i vuggestue i snart et år, og det er mit indtryk, at han er rigtig glad for at være der. Men han græder rigtig meget, når jeg afleverer ham... og jeg vil høre, om du har nogle tricks til at gøre afleveringen til en bedre oplevelse.
Da han i sin tid startede i vuggestue var han naturligvis ked af det, når vi gik, men efterhånden blev det en bedre oplevelse og så længe vi afleverede ham tidligt, hvor der ikke var så mange andre børn, var der ingen problemer... Så kom alle strejkeugerne, hvor der kun har været begrænset åbningstid og begrænset personale. Det indledte en periode med meget gråd, når vi skulle aflevere, og det er ikke blevet bedre, efter strejken er stoppet (jeg ved godt, at det ikke er så længe siden, men alligevel). Det er mit klare indtryk, at min søn bliver meget påvirket af personaleudskiftninger, som der har været en del af, men ellers virker han som nævnt glad for at være der.
Jeg prøver at være ...
... meget positiv i selve afleveringssituationen og forsøger at fortælle om alle de gode ting, der skal ske i løbet af dagen (lege ude og inde, synge, tegne, hygge osv.) og jeg gør også altid meget ud af at sige, at vi jo kommer og henter ham igen om eftermiddagen. Han klamrer sig til mig og blot jeg siger, at jeg skal på arbejde, begynder han at græde rigtig meget. Det ender som regel med at en af pædagogerne tager ham på skødet, hvor han (under store protester) siger farvel og jeg vinker til ham. Personalet siger, at det er lidt forskelligt, hvor længe han er ked af det, efter vi er gået. Nogle gange holder græderiet op med det samme, mens han andre dage godt kan smågræde i længere tid.
Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre...? Det er jo ikke så rart, at ens barn græder hver gang, det bliver afleveret... Er det en fase, han skal igennem, eller tror du, at vi kan gøre noget anderledes, så han ikke længere er så ked af det?
Håber du kan hjælpe lidt...
Hilsen Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder