Annonce

Annonce

Svar: Minimalt mælkeindtag


16. juni 2008

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Sidsel

Nu er det jo desværre et par dage siden du har skrevet, så jeg håber at tingene ser bare lidt lysere ud hos jer og at din datter er begyndt at spise lidt mere - ellers er jeg der, hvor jeg tænker at du er nødt til at tage hende til lægen igen. Hun kan jo ikke leve af 300-350ml erstatning dagligt og hun må ikke tabe sig ...

Jeg ved fra dit tidligere brev at din læge havde sagt at vægten var i underkanten tidligere og det er jo ikke blevet mindre, derfor synes jeg det skal tages alvorligt, hvis du fortsat oplever det samme. Så tænker jeg at vi taler indlæggelse. Det er vigtigt at I bliver indlagt så man finder ud af hvorfor din datter ikke spiser og ikke tager sufficient på og netop når I er indlagt, så er der jo personale 24 timer i døgnet og dermed en anden mulighed for at observere hende og finde ud af hvad der sker ... Det er hårdt, jeg ved det godt, men det er altså meget vigtigt at hun og du får hjælp.

Ellers er det rigtigt at tilbyde hende mad hver 3 time, start med at give hende flaske og når hun så har spist, slipper og afviser flasken, så skift hende, give hende et bad eller lignende og giv hende så flaske igen efterfølgende.

Prøv derudover også at tilbyde hende flaske når hun halvsover, det kan være sen aften inden du selv går i seng eller når du kan se at hun er lige ved at vågne af en lur.

Prøv også med forskellige typer modermælkserstatning, prøv at tilsætte sukker i erstatningen for at se om den søde smag tiltaler hende mere.

Prøv at give hende mme af forskelige typer flasker, flaskesutter osv. Hvis du bruger en silikonesut, så skift til en flaske med ...


Annonce

... naturgummi sut i stedet, evt. en med 'anatomisk facon' og ventil.

Prøv at give hende flaske forskellige steder, prøv når hun ligger i barnevognen under kalechen som skærmer for alverdens stimuli, prøv at give hende flaske imens du ligger ved siden af hende og I ligger sammen på sengen, prøv i skråstolen, sækkestolen, halvt siddende op af ammepuden - hvad du nu har, prøv imens hun ligger under aktivitetsstativet og har fokus på noget andet. Prøv at lade far forsøge sig, din mor, eller en anden.

Vær sikker på at hendes mave fungerer - der skal naturligvis også noget ind for at der kan komme noget ud, men det er meget tit sådan at børn med spiseproblemer faktisk har forstoppelse. Du skal derfor være helt sikker på at der ikke sidder en prop og stopper i hendes system - tal med lægen om det.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Og så må hun igang med noget skemad så snart hun bliver 4 måneder, så du kan få noget næring i hende. Start med lidt grød i løbet af dagen, risgrød, majsgrød eller hirsegrød og giv hende gerne lidt frugtmos på som topping. Hun kan også få lidt vand af en kop ved siden af.

Det handler jo et eller andet sted også om at hun skal opleve at få mad i maven, hun skal opleve hvad det vil sige, hvordan det føles at være mæt og at være sulten. Fornemmelsen af dette kender hun jo slet ikke og det lyder meget som om at hun simpelthen har vænnet sig til at lade sig nøjes med meget lidt og det skal I simpelthen have brudt. Derfor skal hun have skemad efterfuldt af mælk, så hun stille og roligt får fornemmelsen af hvad det vil sige at have mad i maven.

Jeg håber I finder en løsning snart og sender dig et stort knus herfra:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.

Madvaner hos 3-årig dreng

Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce