Svar: Modermælkserstatning og vægt
Kære Louise
Normalt er det en god idé ikke at blande for mange slags erstatninger, da for mange skift godt kan give barnet mavekneb og det er der jo ingen grund til. Det lyder dog som om at din dreng trives rigtig godt med den modermælkserstatning han får og det lyder ikke som om at det for ham er problematisk at du giver både nan og grøn allomin, så bibehold du roligt dette.
Med hensyn til vægtøgning, så vil du få det mest præcise billede af hans vægtudvikling ved at notere hans vægt og længde fra fødsel og til nu i "livets bog", som du finder på medlemssiderne. Det betyder ikke noget at han ligger i den høje ende længde og vægtmæssigt, hvis han i øvrigt følger sin kurve.
En vægtøgning på 300g om ugen kan være helt okay. Det er dog sådan at man skal medtænke om han hører til de børn der ...
... overspiser, når han får modermælkserstatning. Der er altid en risiko for at børn der får mme, spiser lidt mere end de egentlig har behov for. Det kræver ikke så meget at spise af en flaske og derfor vil nogle børn spise for meget.
Du skriver ikke noget om hvor store mængder han indtager, men du fortæller at han spiser meget hyppigt. Mit råd er du forsøger at trække tiden mellem måltiderne lidt mere, så han måske spiser lidt mere af gangen og får færre måltider i løbet af dagen. Det burde være fint med en flaske hver 3-4 time. Du skal dog regne med at han med den vægt han har vil have behov for ca 1000ml mme dagligt - ligger han meget over dette i mængde, så er der en risiko for at han overspiser, ligger han lidt under, så er det helt fint.
Jeg håber dette hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.