Svar: Ammestop og kalktilskud
Kære Lene
Da du allerede giver din datter kalktilskud, så synes jeg det er helt okay, hvis du stopper med amning, når du føler tidspunktet er det rigtige. Min anbefaling om at bibeholde amning går normalt til 12 måneder, fordi de fleste børn så herefter vil spise mere varieret og netop begynder at kunne indtage kalktilskud osv. Men da du allerede giver dette, så er det fint og du skal bare stoppe, når du synes det er tiden.
Det er dog sådan at det anbefales at børn fra 6-11 måneder får 540mg calcium dagligt og at børn i 12-23 måneder får 600mg calcium dagligt. Dette dækkes hovedsageligt gennem mælk. Det er almindelig drikkemælk, surmælksprodukter, mælk som indgår i madlavningen osv. Da din datter ikke får mælk og heller ikke får speciel modermælkserstatning, så vil det være godt at bibeholde kalktilskud ...
... dagligt - men faktisk mere end hun på nuværende tidspunkt får ... Børn med mælkeallergi anbefales ofte at drikke Nutramigen eller Profylac, som alternativ til komælk af kop. Drøft det evt. med lægen.
Det er altid rigtig svært at gå en lur ned. Det er en overgangsperiode, hvor man naturligt må være lidt fleksibel. Det gælder både når barnet går fra 3 til 2 lure, når barnet går fra 2 til kun en lur og når middagsluren på et tidspunkt helt kan undværes ...
Det lyder som om at din datter godt kan nøjes med en lidt længere middagslur og det er fint at I fortsat forsøger at finde en rytme, som passer med dette. Det ville som du skriver være rigtig godt, hvis hun kunne sove lidt længere om morgenen for så at holde sig vågen til middag, hvor hun kunne sove en lidt længere lur.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.