Brev:
Ammestop og kalktilskud
Kære Helen!
Mange tak for dit hurtige og grundige svar mht. kun at sove 1 middagslur og mht amning.
Lige et tillægsspørgsmål. Du skriver, at idet hun har problemer med at tåle min mælk, synes du det er vigtigt, at jeg bibeholder 2 amninger pr. døgn. Hvor længe er det vigtigt? - For på et tidspunkt skal jeg som sagt igang med nattevagter igen og på et tidspunkt vil jeg gerne væk fra morgenamningen og så bare bibeholde eftermiddagsamningen. Det er nemlig ved eftermiddagsamningen hun spiser mest effektivt.
Desuden får hun et kalktilskud via tyggetablet som vi knuser og der får hun ca. 400 mg. dagligt + det kalk hun får via maden, så på den måde skulle hun være dækket ind. Ligeledes får hun lidt ekstra fedtstof i maden, idet hun jo ikke får det gennem mælken.
Så hvor længe synes du jeg skal blive ved med de to amninger, for på et tidspunkt skal hun ...
... jo undvære dem.
Det går allerede meget bedre med nætterne, så det går fremad og forsøgsvis har vi ladet Milla undvære formiddagsluren i dagplejen, hvilket gjorde, at hun sov 3 timer til middag. Det kunne således godt se ud som om at det er formiddagsluren hun er parat til at sløjfe, men dagen efter denne succes vågnede hun desværre allerede 0430 (mod normalt 0615) og ville ikke sove mere, så der kunne hun jo så ikke undvære en formiddagslur.
Hun blev derfor puttet allerede kl. 0800 og sov så 45 minutter. Til middag sov hun så kun 1 time, hvilket igen peger i retning af at hun helst skulle sove lidt længere om morgenen (til kl. 06-0630) for så at springe formiddagsluren over og så sove 2-3 timer over middag. Enig???
Hun bliver puttet kl. 1900 ca. om aftenen og så tager det som regel ½ time før hun sover.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Lene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.