Svar: Lære at bruge sut når sove
Kære Camilla
Det er ikke alle børn der bruger sut og det kan jo være helt fint - der er trods alt en grund til at man kalder det for en narresut ... :o)
Men nogle gange er det praktisk og rart, hvis barnet vil tage imod en sut og du må forsøge så godt du kan. Sutter er meget forskellige både i længde og i facon, i størrelse og i materialer - der er sutter i gummi og sutter i silikone, der er store sutter, små sutter, flade sutter, runde sutter osv. og du må forsøge dig lidt frem.
Jeg ved at nogle forældre, der har haft problemer med at få deres barn til at tage sut og flaske har haft held med at bruge Nuby eller Pigeon - så hvis ikke du har forsøgt disse mærker, så er det en mulighed.
En sutteklud kan ofte bruges sammen med sutte. Det er her en fordel at vælge en sut med ring, hvorigennem du så kan trække en stofble eller lignende, der så bliver til barnets ...
... sutteklud. Det at stofbleen er trukket igennem sutte gør at den ligger tæt ved barnets ansigt og samtidig har den også den funktion at den holder lidt igen på sutten ved munden, når barnet ligger i liften. Det gør det altså nemmere for barnet at holde sutten i munden.
Du må også forsøge på forskellige tidspunkter, hvis din datter er ked af det, overtræt eller lignende, så er hun måske ikke så motiveret for at bruge en sut, - derfor kan det være en idé også at forsøge, hvis hun er glad og virker suttelysten, så har hun måske mere overskud til at forsøge.
I begyndelsen er det ofte nogle gange en god idé at stå og holde sutten ved hendes mund og således hjælpe hende til at bibeholde den i munden, med hånden tæt ved hendes ansigt og duften af din hånd, varmen fra din hånd, vil hun nogle gange falde til ro.
Håber dette hjælper dig videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.