Svar: Gylper pludselig, hvorfor?
Kære Julie
Du skal være opmærksom på om du tilbyder Simon lidt for store mængder mad. Jeg ved du tidligere har fortalt at han let kunne spise 2-3 dl. grød eller mos og jeg tænker at du måske skal forsøge at skrue indtaget af dette lidt ned.
Flasken du så følger efter med skal naturligvis ikke være så stor, at det også kommer retur, så er det måske ved at være tiden at du ikke følger efter med flaske eller amning, men lader Simon nøjes med sin grød og mos og så derudover vand af kop. Mælk (flaske/amning) skal han så have på andre tidspunkter - tidlig morgen, eftermiddag, aften og sen aften og hvis han her så indtager 150-200ml af gangen, så bliver han fint ...
... dækket ind med kun 4 flasker og skemaden ved siden af.
Børn kan også begynde at gylpe meget, hvis de har problemer med forstoppelse og det er derfor vigtigt at du sørger for at holde Simons mave godt igang. Nu hvor han er 6 måneder kan du regulere hans mave mere via kosten, tilbyde flere grovere grødtyper, samt masser af forskellig grøntsagsmos, som kan have en positiv effekt.
Men min umiddelbare tanke er altså at hans pludselig gylpen skyldes et stort indtag af mad og mælk. Man kan naturligvis ikke udelukke en maveinfektion, men du beskriver jo en dreng som i øvrigt trives, ikke har tegn på feber eller utilpashed generelt.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.