Brev:
Temperament og stærk vilje - motorisk
Hej Helen,
Sofie er jo nu blevet 8 måneder og er en dejlig lille spradebasse... men hun driver os til tider til vanvid med hendes meget stærke vilje. Hun er en stærk lille pige der har båret sig selv på benene og i ryggen siden hun var 2½ måned og det synes vi jo var sødt. Nu er det knap så sødt for hun vil kun stå og gå hele tiden.. og mor får dårlig ryg af at gå rundt med hende. Hun kan selv hive sig op og stå i kravlegården og så står hun og griner over hele hovedet for det er bare fedt at stå der og gå rundt langs kanten.
Hun har aldrig været fan at at ligge på maven men det er blevet bedre med tiden og hun er ligeså stille begyndt at sætte sig og på alle 4 og gynge lidt. Men det lykkedes jo ikke ...
... at få fremdrift ud af det og hun bliver så frustreret og arrig med skrig og hylen. Hun sidder flot og leger til det keder hende og så vil hun gå!!
Hvordan håndtere vi de arrige anfald?? Lige nu tager vi hende op og så sidder hun på armen eller vi ligger os på gulvet med hende og prøver at lege med hende - det hjælper sjældent.
Jeg ved godt at det var en "rookie"fejl at opfordre hende til at gå fordi det bare var så sødt at de små ben dappe afsted men er der noget vi kan gøre for at ændre det dårlige mønster vi selv har skabt?? Vi vil jo gerne at hun lærer at kravle før hun går men lige pt virker det bare som om hun ikke har tænkt sig at følge vores hoved...
Kærlig hilsen
Marie Louise og banditten
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.
Hilsen mor til pige på 3 måneder