Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove eftermiddagslur


1. juni 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Vil ikke sove eftermiddagslur

Kære Helen!

Så er vi her igen igen;-) Nu med spørgsmål omkring søvn om dagen. Vores dreng har det rigtig godt, er glad, tilfreds og nysgerrig, kryber omkring, spiser rigtig fint og sover ok (med dårlige perioder) om natten. Han er 8½ md. vejer 9,3 og er 78 cm lang. Vi følger den plan for dagen du har sendt før og det har gået fint og det gør det sådan set stadig. Om formiddagen kan jeg se du skriver til mange at børnene sover en kort lur og så en længere om eftermiddagen - og det er det der lidt er problemet her hos os.

Vores dreng sover mellem 1½ og 2 timer (nogle gange mere) om formiddagen og om eftermiddagen har vi så et hyr med at få ham til at sove. I dag brugte hans far en hel time og det har jeg også gjort ind i mellem. Han står op ved 11.30-12 tiden fra sin formiddagslur og bliver forsøgt puttet efter ca. 2½-3 vågne timer. I dag er der gået over 4 timer fra hans formiddagslur til han vil sove igen, og så er kl. 16 når han skal sove og det ryger jo ind i eftermiddagsmaden og senere også puttetiden, der bare bliver rykket ...


Annonce

... til senere på aftenen. Vi har forsøgt det meste - gå med ham mens han sidder og derefter lægge ham ned, hvilket han bliver meget, meget sur over :-) Han vil se verden!

Det vi har snakket om er faktisk at vække ham ved 11 tiden for så kan han "nå" at komme ud at sove om eftermiddagen og være vågen igen ved 16 tiden. Grunden til vi går lidt op i det der med at være vågen igen kl. 16 er både eftermiddagsmad og igen aftenputningen som lige nu er 19.30-20. Den tid rykker sig jo til senere, men det er ikke særlig holdbart i forhold til tiden han/vi skal op om morgenen. Han er vel ikke klar til kun at sove en lur om dagen endnu tænker jeg???

Det skal i øvrigt lige siges at han altid har ligget lidt i underkanten ift. søvn i døgnet ift. hans alder. Og han har faktisk i en lang periode sovet ret så dårligt om dagen (2x45 min.) indtil han begyndte at krybe, så havde han åbenbart brug for at samle kræfter:-)

Nå men jeg håber du kan finde hoved og hale i det hele... :-) Og endnu engang tak for en supergod brevkasse:-)

Kærlig hilsen os

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce