Brev:
Sovetider
Hej Helen!
Jeg har en datter på 3 mdr, som ellers stortrives..
Hun sover 10- 12 timer om natten, og går i seng 20.30 -21.00 hverdag. For 3 uger siden havde hun en fast rytme allerede, og sov de 3 gange om dagen hun skal, men hvor hun lige fik mad kl 5 om morgenen, og derefter sov videre. Om dagen sov hun ca 2 timer i træk.
Men da hun begyndte at sove helt igennem gik rytmen helt i kludder. Hun skulle pludselig have mad hele tiden, og når jeg lagde hende ud til den sædvanlige tid vågnede hun hver 10 minut og skulle ha sutten.
- Så troede jeg det var fordi hun skulle øges i mad, og derfor var sådan, det skulle hun også. Men nu kan jeg bare ikke komme tilbage til den gamle rytme. Der er nu gået 3 uger.
Hun spiser normalt omkring 200 ml. (hun får MME NANha1)
og om formiddagen 100-140ml.. bare mere hyppigt.
Hun vågner ikke på bestemte ...
... tidspunker om morgenen mere, nogle gange står hun op kl. 7 og andre gange først kl.9 selvom hun bliver lagt i seng til den samme tid. Jeg må vel ikke vække hende?
Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde rytmen igen. Hun tager normalt kun sutten når hun er træt, og nu sover hun nogle gange 2 timer fra 10-12 om dagen, også først igen ved 16 tiden, nogle gange springer hun den over. og man kan ikke sige at hun sover, for hun skal hele tiden ha sutten og sover meget uroligt. Jeg tænkte at hun måske ikke bliver ordenlig mæt så jeg er begyndt at give hende vælling men synes ikke det har nogen effekt.
Hun er foran og vejer allerede 7500 og er 68 lang. Hun kan alle de ting som skal kunne for at få skemad. Men er det ikke alt for tidligt? Hun er kun 13 uger gammel. Kan jo ikke få hjælp hos min sundhedsplejeske, derfor skriver jeg...
Håber du kan hjælpe mig lidt!
Hilsen Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.