Svar: Mælk og natspisning
Hej Katrine
Kort og præcist er dejligt, - du har jo ret i at der i øjeblikket er temmelig mange spørgsmål i kø her på siden:o)
Et skøn vil være at Madeline ved siden af sin skemad dagligt vil have behov for 800-900ml mme og fordelt på 5 flasker svarer det til 160-180 ml pr flaske. Det kan så godt være at hun nogle gange kun vil drikke 125 og andre gange 200 og det er helt fint, den fleksibilitet må der være. Fra dine tidligere breve ved jeg at Madeline normalt har indtaget store mængder mme og derfor tænker jeg at hendes mælkeindtag ikke burde være noget problem - ej heller selvom hun afviser flaskerne en gang imellem.
Drikker hun 4 flasker dagligt med 200ml i hver, så er det også okay:o)
Som udgangspunkt tæller mælken i maden uanet om det er hjemmelavet eller industrielt produceret ikke med. Det er ren mælk i flasker (bryst eller kop) man taler om, når man taler om mælkebehov der skal dækkes. En gang imellem kan man dog godt anbefale at ...
... tilsætte ekstra mælk i maden og på den måde sikre barnet lidt ekstra. Det er dog især til de børn som ikke drikker mælk nok ved siden af. I mangel af bedre, kan det være en løsning, men det er ikke optimalt. Det vil normalt være bedre at skære mængden af skemad lidt ned, så der fortsat er plads til en flaske - et rigtigt mælkeindtag. Barnet har også brug for væske ...
For at sikre på indtag af skemad og mælk så vil det ofte være nødvendigt at tilbyde barnet en ekstra flaske sen aften i denne alder - også selvom barnet tidligere har kunne sove igennem uden. Hvis du oplever at Madeline har svært ved at indtage mælk nok i dagtimerne kan det således være helt relevant at tilbyde hende en flaske sen aften inden du selv går i seng. Midt nat behøver hun dog ikke længere flaske, men må meget gerne sove. Flasken sen aften kan hun sandsynligvis indtage mere eller mindre i søvne.
Jeg håber ovenstående uddybning hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.