Annonce

Annonce

Svar: Baby, sur og tvær når hun er vågen


27. maj 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Tillykke med den lille pige:o)

Det er en god oplysning at du har silikoneimplantater i brysterne. Ikke fordi de er skyld i at din datter græder, men fordi det kan give forklaringen på, hvorfor hun spiser så hyppigt som hun gør. Det er nemlig ofte sådan at lagerkapaciteten i brystet nedsættes, når man har implantater og derfor vil børn her ofte spise meget hyppigt.

Du fortæller at din datter vejede ca 4 kg da hun blev født og nu 5 uger gammel vejer 5600g. Det vil sige en vægtøgning på godt 300g om ugen - det lyder rigtig fint og det lyder ikke som om at hun mangler mælk - det lyder bestemt som om at hun får, hvad hun har behov for.

Jeg tænker derfor at det hos jer handler om at du skal finde balancen imellem hvor hyppigt hun skal lægges til for at hun får mælk nok og hvornår du kan trække det, så hun ikke spiser for tit. Hvis hun spiser meget tit og kortvarigt så kan du riskere at hun får lidt for meget af den vandholdige tynde mælk og den giver uro i maven, hvorimod hvis hun spiser længerevarende og med lidt længere intervaller, så vil hun måske få lidt mere mælk og lidt mere af den federe mælk og dermed mere ro i maven.

Jeg synes som udgangspunkt ikke at du skal amme en gang i timen. Det lyder rigtig hårdt og det lyder meget hyppigt, når det foregår sådan hele døgnet. Selvom lagerkapaciteten kan være lidt lavere hos dig, så betyder hyppigere amning ikke hver time men måske hver 2-3 time i stedet for hver 3-4 time...

Jeg synes ikke du skal gå over til fuld flaske, men jeg synes du skal prøve at supplere din datter med lidt mme, når du oplever at hun efter amning atter søger og ikke ...


Annonce

... rigtigt finder roen. Simpelthen for at se om det kan give hende ro nok til at sove lidt længere sammenhængende, spise hver 3 time i stedet for hver time og så være en lille smule mere glad, når hun så er vågen, frisk, mæt og klar til at modtage verden.

Da hun allerede får flaske og kan finde ud af teknikken, så synes jeg at du skal supplere med flasken. Jeg vil foreslå dig at du ammer fra det ene bryst og lader hende spise godt der, sørg for at holde hende i gang, så hun ikke falder for meget i søvn. Derefter skifter du hende, så hun atter vågner op til dåd, tilbyder hende det modsatte bryst og lader hende tage, hvad hun har behov for og derefter er hun færdig med at spise hos dig og kan puttes i sin lift, evt. svøbt og evt. med en sut. Det er så, hvis hun efter amning på denne måde stadig virker sulten og søgende at du skal tilbyde hende flaske, så hun kan sove en lidt længere lur, vågne op og så atter spise hos dig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det er samtidig vigtigt at lære hende at bruge en sut. Det at sutte uden nødvendigvis at få mælk hjælper maden igennem systemet og giver hende ro i maven. Samtidig er det vigtigt at du sikrer dig at det ikke nødvendigvis er mælkebehov hver gang hun søger, åbner munden og græder, det kunne også være et suttebehov - som sagt er hendes vægtøgning jo rigtigt fint og det tyder på at du har mælk nok til hende. Det er altså et spørgsmål om at hun skal spise godt, tage godt nok fra, så få en sut slappe af, sove godt, vågne op og spise igen. Og så i alt dette forsøge at finde ud af, hvornår et supplement så evt. er nødvendigt.

Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre på vej, rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce