Brev:
Stadig maveproblemer er han syg?
Kære Helen,
Tak for dit seneste svar angående Marcos reaktion på min penicillinkur. Jeg skriver, fordi han stadig har det skidt, selvom det dog er blevet bedre, siden jeg stoppede kuren (for seks dage siden). Jeg er lidt bange for, at det måske ikke bare er maven, den er gal med, og selv hvis det "bare" er maven, så ville jeg gerne have et godt råd, da Marco har haft maveproblemer fra han var kun en uge, hvor han fik kolik og skreg i to og en halv måned.
Jeg var akut til lægen med ham i onsdags pga. at han kastede op. Lægen stoppede med det samme min penicillinkur og jeg malkede ud et par dage og gav Nan (som han hellere ville tage end Nutramigen) indtil jeg var sikker på, at penicillinet var ude af kroppen på mig.
Han fik det lidt efter lidt bedre og kaster ikke længere op. Han fik dog et par dage uden afføring, hvilket han aldrig har haft før. Han har dog haft afføring i går, så han er ikke forstoppet. Men han prutter hele tiden (vågner ofte pga dette og græder) og han laver stadig den der mærkelige bevægelse jeg beskrev, når han lægges ned. Det er nærmest som en spasme. Han skyder brystkassen frem (skyder ved egentlig ryg) og kommer med en anstrengt lyd, sådan lidt hvæsende. Han gør det dog ikke uafbrudt, og jeg synes heller ikke, at det er lige så tit som til at begynde med. Ind imellem kommer der gylp bagefter, men andre gange ikke. ...
...
Håber "bare" at det er maven men er bange for om det er neurologisk. Det kan ikke være tegn på noget mere alvorligt, såsom epilepsi, vel? Kan ikke lade være med at tænke på, at han først har fået det, efter at han er blevet vaccineret. På den anden side kom det først en uge eller to efter vaccinationen, så det har jo nok ikke noget på sig. Jeg skal lige nævne, at han altså aldrig mister bevidstheden eller noget.
Det er som sagt også som om, at det kommer og går. Han kan være glad det ene øjeblik og ligefrem klukle og det næste øjeblik vrider han sig og laver den lyd og begynder at græde. Hans afføring ser i øvrigt normal ud.
Selv hvis det er maven, er jeg nervøs, da han jo altid har haft så mange problemer med maven. Jeg cykler med hans ben og masserer hans mave for at hjælpe ham. Han får også mylikondråber, når det er helt galt. Men lige meget hjælper det. Kan jeg gøre andet? Og hvornår plejer de små maver dog at få det bedre???
Har hørt om noget, der hedder havresi (kogevandet fra havregrød). Det skulle hjælpe de smås dårlige maver. Må jeg prøve at give ham det, når han bliver fire måneder (om to uger). Og ved du, om det hjælper?
Jeg er ved at blive vanvittig af, at han altid har ondt og at jeg ikke kan hjælpe ham. Det er frustrerende, og jeg er begyndt at gå og smågræde, når han endelig sover, fordi jeg er så ked af det.
Mange hilsner,
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.