Svar: Kogning af flasker og nat mad
Hej med dig
Der samler sig mange mælkerester i sutteflasker, især i samlingen mellem flaske og låg. Mælkerester giver god grobund for bakterier og det er derfor meget vigtigt at man altid er meget opmærksom på hygiejnen og vaske flasken godt op efter brug i al den tid barnet får flaske.
Man kan dog godt vaske flaskerne op i opvaskemaskine. Her anbefales det så at man efterfølgende hælder over med kogt vand for at fjerne evt. sæberester fra maskinen.
Man må i princippet godt bruge vand fra den kolde hane til modermælkserstatning når barnet er 4 måneder. Det vil sige lade ca 200ml koldt vand løbe ud, fylde den ønskede mængde vand i flasken, opvarme til ønsket temperatur i mikrobølgeovn og komme modermælkserstatningspulver i. Flasken skal så gives med det samme.
Alternativet er at koge vandet og have det kogte vand stående parat i flasken, opvarme det inden brug og komme pulveret i. Ved at anvende kogt vand er man sikker på at der ikke er problemer med vandet. Hvis ens barn er syg, ...
... født for tidligt eller andet bør vandet altid koges - i hele den tid, hvor barnet får modermælkserstatning.
De fleste børn vil være 6 måneder inden de ikke længere behøver mælk midt nat. Det vil sige at de fortsat har behov for mælk inden midnat og igen tidlig morgen. At sove igennem betyder at barnet kan sove ca 6 timer uden mælk - altså fra f.eks. 23-05.
Man kan ved at tilbyde barnet mad nok i løbet af dagen og overveje tidspunkterne, hvor man giver barnet mad godt være heldig at barnet sover sit længste stræk om natten. Det handler altså om at barnet skal holdes igang, spise hyppigt og effektivt i dagtimerne og sove sine længste træk aften og nat.
Man kan også, hvis ens barn f.eks. har tendens til at vågne hver nat kl 01 og således sover længe f.eks. fra kl. 20-01 ændre på dette ved at tilbyde barnet en flaske sen aften, så man får flyttet det lange søvnstræk til om natten i stedet for om aftenen.
Jeg håber at dette er svar på dine spørgsmål, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.