Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue start og panikanfald ved sengetid


22. maj 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Karin

Ingen tvivl om at din datter er i separationsfasen og at hun nu også kravler er et tydeligt tegn på dette. Da du ikke ammer mere, så tænker jeg at du skal forsøge om du kan give hende flasken imens hun ligger i sengen, så hun ikke oplever at skulle flyttes efterfølgende. Elever hovedenden lidt, så hun kommer til at ligge lidt højere med hovedet.

Virker det ikke, så må du lægge dig med hende, holde hende i dine arme, vugge hende og berolige hende på bedste vis og tage det roligt. Så må hun lærer at falde i søvn i sin seng, når hun igen er blevet lidt mere rolig og tryg ved det hele. Lige nu har hun tilsyneladende behov for din fysiske kontakt og nærhed og det lyder ikke som om at det er lige nu, du skal træne "sove selv". I stedet må du give hende den tryghed hun så tydeligt viser at hun har behov for. Forestil dig at hun ligesom skal tankes ekstra op, så hun har et depot at bruge af, når I så atter forsøger med faste søvnrutiner.

Så mit råd er at du glemmer lidt om "man bør", "jeg skulle også" og i stedet lytter til dit hjerte og følger ...


Annonce

... hende og hendes behov. Børn som klynger sig til en, som græder fordi de er utrygge, som protesterer mod at skulle sove alene, som har brug for stor fysisk kontakt - de har brug for at vi lytter til dette og er der, ikke bare 3 minutter en gang imellem, men er der 100 pct. Præcis som du også er nu, det er helt okay og det er der ikke noget forkert i. Børn som klynger sig til deres forældre er inde i en periode, hvor de har behov for det.

Det er som du skriver en fase og jo mere tryghed og ro du kan give hende, jo bedre kommer I igennem den. Og ja - tigerspring er ofte netop der, hvor der sker rigtig meget både motorisk og mentalt på en gang.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Med hensyn til vuggestuestart, så må du se hvordan det går. Nogle gange viser det sig at gå fuldstændig uden problemer, andre gange giver det mere urolig søvn ... tiden kan kun vise, hvad der sker hos jer. Du kan ikke træne din datter til vuggestuestart, det bedste du kan gøre er som sagt at være der for hende lige nu og så tro på tanken med at bygge et depot op, som hun kan tære på ...:o)

Fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce