Annonce

Annonce

Svar: Ingen graviditet, måned efter måned


21. maj 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med jer

Hvor er det dejligt at I arbejder på at få et lille barn og jeg er helt sikker på at det nok skal lykkes for jer. En god forudsætning er jo at du nu er begyndt at få regelmæssig menstruation og det lyder derfor som om at der er håb forude.

Jeg tænker dog også at det vil være helt relevant at få en tid hos en gynækolog og jeg er ikke enig i at der skal gå 2 år, før I kan få en henvisning. Hvad det koster at betale selv, tør jeg ikke sige, men I kan ringe til en gynækolog eller en fertilitetsklinik og forhøre jer. Nødvendigt burde det dog ikke være - I bør kunne få en henvisning fra egen læge uden problemer.

Der kan være mange årsager til at man ikke bliver gravid lige med det samme og for mange tager det faktisk tid at blive gravide - man siger at 80% vil blive gravide inden for det første år ved samleje uden prævention. Derfor skal man give det lidt tid og have lidt tålmodighed:o)

Når det så ikke lykkes, så vil det være relevant at finde ud af hvorfor. Det kan handle om at kvinden har lukkede æggeledere, nogle kvinder har også det der hedder poly cystiske æggestokke, nogen har det der hedder endometriose. Det kan dog også være hos manden at der er problemer, nogle mænd har nedsat sædkvalitet og man kan vurdere sædkvaliteten ved en sædprøve. Der er som I ...


Annonce

... selv er inde på også livstils påvirkning - det kan have betydning hvordan man drikker, spiser, om man ryger, er overvægtig osv.

Det er som jeg har nævnt rigtig positivt, at din menstruation er blevet regelmæssig og hvis I således sørger for at gå i seng sammen hyppigt, så må vi håbe at det lykkes snart. Den lidt voldsomme blødning du oplever at have haft, hører jeg faktisk nogle gange om. Det er sådan at nogle kvinder oplever at have en forholdsvis voldsom menstruation, de bløder meget kraftigt og nogle har slimhindeafstødning (man kan simpelthen se at der kommer en klump ud) og der efter lykkes det så at blive gravid - måske til næste menstruation eller den næste igen. Det virker for nogle kvinder som om at kroppen ligesom renser sig og gør sig klar - derfor den store blødning, og så bliver kvinden gravid måneden efter ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

... om der er noget videnskabeligt belæg for dette tror jeg ikke, men det er i hvert fald hvad en del kvinder har fortalt mig og vi kan derfor håbe at det er det, du har oplevet og at du således snart kan smile til den kommende far med en positiv graviditets i hånden ...:o) Hvis ikke det sker, så må du (og måske din kæreste/mand) blive undersøgt og få den rådgivning I har behov for.

Rigtig meget held og lykke med det hele, krydser hvad kryses kan:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce