Annonce

Annonce

Brev:

Ernæring, væske og søvn


19. maj 2008

Alder:
9 mdr.

Ernæring, væske og søvn

Hej Helen!

Tak for besvarelsen af min tidligere mail. Det går bedre med Josefines mave, dog er hun stadig på laktulose, men med afføring daglig, så vi fortsætter!!!

Jeg skriver til dig igen, da jeg er bekymret for hendes væske- og fødeindtag. Umiddelbart ser hun ikke ud til at hun mangler noget. Hun har "elastikker" på lår og håndled og nogle gode kinder! Men hun er snart 9½ måned og vejer kun 8kg og er ca 75 cm.... Når jeg så læser om børn på hendes alder, der vejer omkring ti, så bliver man lidt bekymret- er der grund til det?

Nå, men til det det egentlig skulle handle om. Hvor meget skal en pige på hendes alder og med den vægt hun har indtage af væske ialt om dagen?

Hun får vand til sine måltider + tilbydes bryst og vand i løbet af dagen udover, men det svinger meget mht. hvor meget hun vil drikke. På en god dag kan hun drikke max. 350-400 ml vand + max 400 ml mme og en gang amning. Men det er på de gode dage og dem er der ikke mange af.

Hun virker dog ikke dehydreret, er ikke sløv osv. Dog er hendes urin en smule koncentreret og ...


Annonce

... fontanellen er også stadig lidt nedsunken. Men jeg kan ikke få hende til at drikke mere. Hun vil ikke have bryst og flaske om dagen, så hvad gør man så?

Mht hendes kostindtag, så vil jeg høre om du kan sige sådan ca., hvor meget hun bør spise og evt give forslag til kostplan for en dag.

Hun spiser max en dl havregrød + frugt eller øllebrød om morgenen. Ca 3 kvarte stykker brød med pålæg til middag. En lille portion grød med frugt om eftermiddagen og ca en kartoffel(lille), en gulerod(lille), lidt broccoli og indmaden af en frikadelle til aftensmad. Nogle gange lidt mere, andre gange lidt mindre....

Derudover får hun 400 mme (kl 20 + 24) og en gang amning tidlig morgen. Er det nok?

Hun sover stadig ikke igennem, kan det skyldes hun er sulten? Hun sov ellers fint i et stykke tid, men nu er den gal igen. Hun vågner op og græder og det eneste, der kan trøste er at komme over til os eller blive ammet....

Nu blev det alligevel til en lang mail og en masse spørgsmål, men det er ikke sådan, når ens egen sundhedsplejerske strejker....

Venlig hilsen
Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce