Annonce

Annonce

Svar: Mad, amning og tænder - 5 mdr.


19. maj 2008

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Jane

Det lyder bestemt som om at din datter trives rigtig godt og er kommet godt igang med skemaden.

Det er helt normalt at hun i øjeblikket søger brystet mere, virker mere pylret, urolig osv. Det handler om den alder hun er i, der sker rigtig meget med hende både motorisk og mentalt og i de perioder, hvor børn udvikler sig rigtig meget på begge områder, så bliver de naturligt mere kontaktsøgende fysisk.

Med den vægt din datter har, så er jeg sikker på at du har mælk nok til hende og kan give hende det hun behøver. Jeg kan dog godt forstå at du gerne vil kunne overlade hende til far en gang imellem og med den alder hun har nu, er der ingen problemer i at tilbyde hende almindelig modermælkserstatning, som smager betydeligt bedre end profylac.

Det kan derfor godt være at hun nu vil acceptere en flaske, simpelthen fordi det smager anderledes og bedre og vil hun ikke det, så kan hun godt få mme af en kop. Det kan gives lunes men du kan fra 6 måneders alderen også give det koldt som alternativ til sødmælk.

Du kan købe Nan (Nestle), Hipp eller Allomin (Beauvais) - alle produkter er gode, så du kan vælge det ...


Annonce

... der tiltaler dig mest. Vælger du det der hedder tilskudsblanding, så kan det være lidt lettere at opløse i koldt vand og det kan også bruges direkte i madlavningen, hvis du laver grød og mos selv. Da du stadig ammer meget, kan det være fint at supplere med type 2 (tilskudsblandinger).

Det er fint at du lægger hende lidt hyppigere til i øjeblikket og derudover kan du i løbet af de næste 14 dages tid øge hende lidt i skemad, så hun omkring 6 måneders alderen tilbydes 3 gange dagligt. Det er således bedre at give hende 1 dl. x 3 dagligt i stedet for 1½ dl. x 2. På den måde vil du fortsat kunne amme hende efterfølgende og få hende fyldt god op med mælk i løbet af dagen og hun behøver så ikke længere søge brystet så hyppigt om natten.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Med hensyn til tandfrembrud, så er det dejligt at I ikke har mærket noget synderligt til dette:o) Det er forskelligt hvor lang tid det tager for tænderne at vokse helt frem, nogle gange går det meget hurtigt - i løbet af et par uger, andre gange tager det lang tid - flere måneder inden tanden egentlig har nået sin fulde størrelse.

Håber du er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce