Svar: Skemad, vand og søvn
Hej med dig
Det lyder som om at du har en sulten dreng, der spiser rigtig godt og trives med både skemad og flaske. Det er fint at du nu tilbyder ham skemad 3 gange dagligt, men sørg for at holde indtaget nede, så han fortsat suppleres med mme efterfølgende. Det er vigtigt da han ikke er ældre, at mme stadig udgør størstedelen af hans indtag.
Derudover er det vigtigt at han får vand og det kan her være en god idé at give ham det af kop. Både fordi han jo skal lære at drikke af en kop og øvelse gør mester, men også fordi han måske sluger for meget luft, når han får det af en flaske... det er dog en balance, for det er også vigtigt at han maven holder sig i gang og at han trives - men lidt mindre vand via kop kunne måske dæmpe hans maveproblemer.
Det vil også være en god idé at du eleverer hans hovedgærde lidt, så han ligger højere med hovedet. Han er stadig for lille til at ligge med hovedpude, men du kan komme en lille pude eller lignende ind under madrassen i hovedenden, så han på den måde løftes lidt op. Det kan hjælpe ham med at komme af med luften, hvis han har meget luft der generer.
Du kan også overveje om han vil have gavn ...
... af en sut, så luften via sutten kommer videre igennem systemet og ud som prutter i stedet for at han bøvser så meget - modsat er det måske også meget rart for ham at komme af med luften, som det er nu ...
Han opvågninger om natten tror jeg umiddelbart ikke hænger sammen med sult og mælkebehov. Han lyder til at være dækket fint ind. Jeg tænker at der måske er en sammenhæng med hans alder og han uro om natten. Der er jo ingen tvivl om at han er begyndt at bruge sig selv mere fysisk i løbet af dagen og han fornemmer også tydeligt nu om han er hjemme eller ude. Han har derfor en naturlig fysisk uro og behov for hjælp til at skifte stilling, samtidig med at han også drømmer mere og har flere oplevelser der skal bearbejdes om natten, når han sover.
Jeg tænker derfor at det også er en fase og du må forsøge at vurdere hvorvidt du behøver reagere på hans lyde hver ½ time eller om han er i stand til selv at komme videre i søvnen. hvis du reagerer, så hjælp ham med at skifte stilling, giv ham en lille hånd at holde i eller lignende og hold igen med maden og med sut...
Jeg håber mine tanker hjælper dig lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.