Brev:
Svært ved at falde i søvn i barnevognen
Hej Helen
Jeg har en datter på 10 1/2 måned, som i den sidste måneds tid har været svær at få til at sove såvel om dagen som om aftenen. Tidligere har hun bare lagt sig til at sove uden problemer, både om dagen som om aftenen.
Om aftenen sidder vi i øjeblikket og vugger hende i søvn, mens vi synger, hvorefter hun bliver lagt i seng. Om dagen er jeg meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre.
Når hun bliver puttet og stilt ud, så sætter hun sig op, eller kommer rundt i kravlestilling, og slår den bløde kalesje ned på barnevognen, jeg lægger hende ned og går, og sådan kan vi fortsætte i op til en halv time. Der er ingen tvivl om, at hun er træt, for når jeg lægger hende ned på ny, så er øjnene tit ved at falde i.
Det virker generelt som om at hun har meget uro i kroppen, og har svært ved at falde i søvn og selvfølgelig kan det ...
... også hænge sammen med seperationsfasen. Min datter virker til at være nogenlunde bevidst om at jeg/vi er til stede, selvom vi ikke er i samme lokale. Som mange af de andre børn i den mødregruppe vi går i, så har min datter aldrig været pyldret og ked af det, når hun ikke kan se mig. Det har kun været hvis hun begynder at være træt.
Hun er generelt en meget glad og aktiv pige. Hun kravler, rejser sig, og er begyndt at øve sig i at slippe og stå uden støtte. Hun spiser godt. Hun står op ca. 06.15, kommer ud til formiddagsøvn ca. 08.15, middagssøvn ca kl. 13.00. Hun sover sammenlagt ca 2 1/2 time i løbet af dagen. Hun kommer i seng ca. kl. 19.30.
Hvad har du af ideer til at få hende til at sove i barnevognen? Er det evt tid til at begynde at skære ned på formiddagssøvnen og komme tidligere ud til middagsluren?
Med venlig hilsen
Mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.