Svar: Gravid - mit maveskind klør!
Kære nye mor
Stort tillykke med at du venter dig og det er jo ved at være lige oppe over:o)
Det er helt normalt at maveskindet klør når man er gravid. Efterhånden som din mave vokser bliver huden mere tør, den strækker sig og det klør.
Det er dog sådan at ganske få (ca 1-3%) af de gravide udvikler det der hedder leverbetinget graviditetskløe. Det opstår ofte omkring uge 35 og da du er i 36 uge, så synes jeg du skal få en tid hos din læge, hvor I kan tale om den kløe du har. Lægen vil kunne tage nogle blodprøver for at udelukke at det er det du har og jeg synes det er relevant.
Leverbetinget graviditetskløe skal undersøges og behandles af hensyn til barnet. Det opstår ofte ved at man får kløe på arme og ben, det spreder sig til maven og ...
... det er især slemt om natten. Kløen opstår som sagt ofte efter 35 uge og det bliver værre jo længere hen mod fødslen man kommer. Efter fødslen forsvinder kløen af sig selv. Sygdommen er godartet og uden problemer for mor, men bestemt ikke for barnet og derfor er det meget vigtigt at man bliver undersøgt og behandlet.
Du skal altså for det første undersøges og have en tid hos lægen og så synes jeg ikke du skal smøre dig med lidokain på maven. Du kan i stedet købe en creme, der er beregnet til gravide maver eller du kan bruge en almindelig mild og uparfumeret fugtighedslotion.
Husk at kløe på maven og hører til i graviditeten og kan være fuldstændig harmløst - du skal bare lidt tjekkes en ekstra gang:o)
Rigtig meget held og lykke med det hele.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.