Brev:
Urolig nattesøvn, mælk og hvilken slags mælk og hvad med jern
Hej Helen.
Jeg har lidt blandede spørgsmål og håber ikke, at mit brev bliver for indviklet.
Min datter er nu blevet 10 mdr. og startede for godt en måned siden i vuggestue. Det er gået rigtig fint og hun har fra starten været glad for at være der, så det er bare dejligt. Hun har dog været syg et par gange efter hun er startet men det er vel meget normalt?
Den sidste gang var hun længe om at blive rask og er faktisk ikke helt på toppen endnu. Hun har haft feber, forkølet og hostet. Hosten holder ved endnu og det er især slemt om natten og det er med til at give hende en urolig søvn! Har været ved lægen med hende men det var heldigvis ikke lungebetændelse. Lægen siger hun ikke kan give hende noget imod hosten men er der noget andet man kan gøre/give, så hun får sig en bedre nattesøvn?
Hun er også begyndt at ligge meget uroligt i hendes seng og "vågner" (hun åbner ikke øjnene) med et skrig og er meget ked af det. Vi har snakket om, at det måske er fordi hun drømmer?
Hun er kommet ind på hendes eget værelse i håb om, at det kunne give hende en mere rolig nat. De første to nætter har der dog ikke været den store forandring!
Hun sover stadig 2 lure om dagen men hvornår kan hun nøjes med 1 lur?
Jeg ved godt at det er forskelligt fra barn til barn men nogen gange sover hun kun en lille time om formiddagen. Og så tænkte jeg at man skulle trække hende og så håbe på, at hun tog en laaang lur til ...
... middag? Det er så bare ikke så godt, hvis hun kun sover 1½ time!!!
Mit sidste spørgsmål drejer sig om mælk. Jeg så her til morgen i Go´morgen Danmark et indslag om mælk til små børn (desværre så jeg det ikke fra starten). Det handlede noget om komælk og erstatning og der var en sygeplejerske inde, som mente at rismælk og soyamælk er godt til små børn. Der var også en mand fra et eller andet forsknings halløj der mente at det ligefrem er farligt at give småbørn rismælk og soyamælk! Som sagt fik jeg det ikke set fra starten men det var meget interessant det jeg så.:0) Måske er vi så heldige at du så det?
Mit spørgsmål er så, hvor meget erstatning og hvor meget komælk skal min datter have nu?
Hun får en flaske erstatning henne i vuggestuen og så får hun en flaske vælling inden hun kommer i seng. Er det fint nok?
Jeg tror at hun får sødmælk til de fleste måltider derhenne og herhjemme får hun vand til hendes aftensmad. - Er det for meget eller for lidt?
Der er lige et aller sidste spørgsmål.;0) Skal vi give hende mindre jerndråber om aftenen svarende til det erstatning og vælling hun får?
F.eks. får hun nu omkring 300 ml erstatning og vælling (til sammen) og det er jo ikke over 400 ml og så skal hun vel have jerndråber ved siden af men vel ikke 8 dråber. For så får hun da for meget jern eller.....?
Jeg håber virkelig at du kan finde rundt i mit brev.
Tak for hjælpen.:o)
Med venlig hilsen
Troldemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.