Svar: Lidt blandet om skemad, mælkeindtag og søvn
Hej med dig
Jeg synes det ser rigtig godt ud det du fortæller og det lyder som om at begge drenge stortrives. Det gør ikke spor at giver dem hvedegrød om morgenen og du kan evt komme lidt frugtmos på, så de får lidt frugt og du kan også veksle med øllebrød osv. en gang imellem.
Det er helt fint at du fornemmer at de nu er mere trætte og klar til at blive puttet og sove en god formiddagslur. Det må de meget gerne og de skal have lov til at regulere dette selv. Der sker rigtig meget med deres udvikling i øjeblikket og i nogle perioder sover børn naturligt mere end i andre. Det er helt okay og den fleksibilitet må der være plads til. De sover således ikke for meget, - de sover det de har behov for i øjeblikket:o) Om nogle uger kan det ændre sig igen...
Det er helt fint for mig at du tilbyder dem en flaske kl. 03-04 om natten, hvis I trives bedst med denne ordning. Det er jo forskelligt hvordan man har det og du skal naturligvis gøre, som det passer bedst ind i jeres familie. Den sene flaske inden midnat kan som du skriver godt nogle gange give en mere urolig søvn og det kan her være godt at lade børnene styre hvornår de ...
... egentlig har behov. Den kan dog samtidig nogle gange være nødvendig for at de får mælk nok...
Jeg synes dog ikke det lyder problematisk hvis du får dem op på 600ml mme dagligt og ved siden af tilbyder dem skemad 3-4 gange dagligt. Der er jo også mælk i skemaden og de drikker fint med vand af kop - de lyder til at få, hvad de har behov for og lyder som sagt til at trives:o)
Med hensyn til at sove sammen, så må du vurdere, hvad der fungerer bedst. Det er mit indtryk at tvillinger eller søskende i det hele taget trives med at sove sammen og det plejer at fungere rigtig godt. Jeg tænker at børnene sagtens kan ligge sammen lidt endnu - modsat er det jer, der bedst kan fornemme om de begynder at have mere plads omkring sig og om behovet derfor har ændret sig. Tingene ændrer sig jo hele tiden og det kan godt være at det vil være fint med ny seng og nyt fælles værelse.
Hvis I vil forsøge dette, så kunne der være noget logisk praktisk i at forsøge nu og ikke om 2 måneder, hvor de sandsynligvis vil være godt igang med separationsfasen...
Dejligt at høre at det går stille og roligt fremad med det hele:o) Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder