Brev:
Opdragelse af dreng på 3 1/2 år
Vi har en dreng på 3 1/2år, som vi ikke helt kan greje, hvordan vi skal behandle i forskellige situationer. Han er som regel en sød og kærlig dreng, men har perioder hvor han går helt over gevind.
Eksempel fra forleden dag:
Han kom ind i vores seng midt om natten, fordi han havde drømt og sov så derinde resten af natten. Så om morgenen da han vågnede var det galt med det samme, blev stik tosset over at der ikke var vand i hans vanddunk (som han har med i seng), selvom det var der. Ville have jeg skulle fylde den op til trods for der var vand i. Jeg gjorde det ikke for han skal ikke tage bestemmelse over den slags, mener jeg.
Nå så til morgenmaden så var den gal igen for hans ske kom ned i tallerkenen og rørte morgenmaden og det gik jo ikke, så den helt store tudetur igen.
Så til tøjet, nej han ville ikke vaskes, for det passede ham heller ikke, så skreg han igen.
Han kan skrige så man ...
... tror, ja undskyld jeg skriver dette, at han ikke er helt normal, for han bliver ved i en uendelighed.
Lige meget hvad vi gør, er det aldrig godt nok, trøster ham ja så bliver han næsten mere sur og gør vi ikke, så er det også galt.
Jeg forstår ikke han er så arrig, men det er næsten hver dag der er noget og hvis ikke, så roser vi ham konstant, når han er sød, for at han skal mærke at vi alle har det bedst, når han er sådan.
Han har en lillebror på 11 mdr som efteraber ham og skriger (han ved jo ikke bedre) og så bliver den store stiktosset på ham, men gør ham dog heldigvis aldrig noget ondt.
Hjælp os, hvad gør vi galt?
Vi har også prøvet at sætte ham ind på værelset og sige til ham at vi andre vil ikke høre på det skrigen og han må komme ud igen, når han er holdt op. Så siger han som regel med det samme jeg er færdig (imens han stadig er helt oppe og køre).
Håber du kan hjælpe os lidt?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.