Brev:
Amning og søvn - hvad kan det være?
Hej Helen
Du rådgav mig mht Silje (7 uger) under søvn og lift. Tak for dine råd. Men jeg har nogle spørgsmål ang. amningen.
1. Når nu jeg ammer hende, efter hun er vågnet af en lur og jeg så efterflg. leger med hende og efter 1-2 timer ammer igen fra modsatte bryst. Hvilken amning skal man så regne med mht. de timer der går til næste amning? Er det den første eller sidste? På sygehuset sagde de det var fra start til start. Dvs, så må det være fra 1. bryst til 1. bryst?? Eller?
2. Silje rumsterer meget ofte under amningen. Hun fægter med armene, bøjer og strækker benene, vrider med kroppen. Er ikke ked af det. Virker måske lidt ukoncentreret. Vi synes det er ret sjovt og jeg har ikke noget problem med det sålænge hun spiser. Men hvad ...
... kan det være? Er det fordi hun nu er mere aktiv pga alder osv?
3. Nogengange (især når hun er træt) begynder hun efter 5 min.s sutten at klynke, slippe, tage fat igen. Sutter tre tag og slipper igen, klynker og lave "presselyde". Sutter ivrigt igen få tag og slipper så igen. Sådan fortsætter hun de næste 5 min. til jeg stopper amningen. Så bliver hun meget ked af det. Nå jeg så tilbyder andet bryst drikker hun flittigt uden at klynke, - altså falder helt til ro (somom hun er tørstig ?). Når der så går 5 min. her, begynder det igen.
Hvad søren kan det være?? Er det mon fordi hun fornemmer hvornår brystmælken ændrer sig? Hvorfor den pressen og klynken, kan det være maven? Har ellers afføring 2-3 gange dagl.
Med venlig hilsen
Maiken
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.