Brev:
Store søvnforandringer og hvad skal vi lege
Hej Helen.
Min søn på knap 3 mdr, har lavet fuldstændig rundt i sin søvnrytme om dagen. Fra at sove 6-7 timer om dagen, sover han nu kun 3-4 aller maks. Han plejede at sove en god formiddagslur på 2-2,5 time, og en eftermiddagslur på 3-3,5 time. Nu sover han maks 30-45 minutter af gangen. Det er ikke et problem at få ham til at sove, jeg kan bare ikke fastholde ham i søvnen når han vågner.
Han virker ikke til at være sulten, spiser som han plejer, og smiler bare til mig hvis jeg prøver at få ham til at sove videre, eller brokker sig. Han er ikke videre pylret, fordi han ikke får mere søvn, og holder sig vågne lige så længe han plejer. Nogen gangen mere synes jeg. Han er gerne vågen 1,5 time af gangen, men har de sidste dage har han været vågen op til 2- 2,5 time... Han sover forholdsvis godt om natten. Gerne fra 22-7, ...
... afbrudt af en enkelt amning. Jeg synes at det er hårdt han ikke sover længere tid af gangen om dagen....
Skal jeg bare accpetere at det er sådan, eller kan jeg gøre noget for at få ham til at sove længere af gangen?
Hvordan kan jeg bedst aktivere ham? Han elsker at ligge i sin kravlegård, og sutter gevaldigt på sine finger. Vil det være okay at tage ham med udenfor på armen, selvfølgelig godt pakket ind?
Jeg er lidt en pylremor nogen gange synes jeg. Jeg er lidt bange for at tage ham med ud i offentligheden. F.eks. ud og handle. Er så bange for at han pludselig sætter i skrig og jeg ikke kan komme til at trøste ham. Skal jeg bar tage mig selv i nakken, og få det gjort? Og så tage det som det kommer? Og hvor meget kan sådan en lille gut egentlig klare komme med til?
Ser frem til at høre fra dig.
Kram fra Mona og Emil
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.