Brev:
Påvirker søvnen den motoriske udvikling
Hej
Jeg har en skøn datter på 8½ måned, som sover ganske meget. Hun vågner ca. kl. 5.30 efter at sovet hele natten uden afbrud. Hun er hurtigt træt igen, men jeg plejer at holde hende oppe i 1½-2 timer, dvs. til ca. kl. 7-7.30, hvorefter hun sover ude i sin barnevogn i 1-1½ time. Det tager ofter et kvarters tid for hende at falde i søvn, hvor hun bare ligger og pludrer. Hun er stortset altid træt efter kun 1½ time oppe, men jeg holder hende helst oppe i 2 timer. Hun når så at sove to gange mere i barnevogene(dvs. 3 gange lur pr. dag) inden vi allerede omkring kl. 18.00 lægger hende i seng. Det føles meget tidligt, men hun er virkelig træt og sover uden problemer til næste morgen.
Jeg kan læse på dine tidligere svar, at hendes soverutiner for så vidt ikke er et problem, så længe hun trives og er glad. Og glad er hun! Men min ...
... usikkerhed går på, at hun rent motorisk er lidt bagud. Hun sidder ikke uden støtte på gulvet. Dvs. hun sidder, men kan sagtens pludseligt falde bagud eller til siden. Hun hverken kravler eller kryber. Hun ruller lidt rundt, men virker meget magelig på gulvet.
Jeg lægger legetøjet lidt væk fra hende, og lokker og opmuntrer og det virker også nogle gange, men ofte ligger hun bare og hygger med sine hjemmesko eller blusen. Alt sammen i godt humør. Hun spiser fint og er en glad og "snakkende" pige. Hendes storesøster var også langsom motorisk, men gik trods alt da hun var 15 måneder.
Jeg forsøger at lægge hendes mest muligt på gulvet, men der er faktisk ikke meget gulv-tid, når hun sover så meget og også skal nå og spise og skiftes!
Skal jeg være bekymret over kombinationen af så meget søvn og en lidt sløv motorisk udvikling?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.