Brev:
Græder og kan slet ikke finde ro
Hej Helen,
Det er ikke ret længe siden, jeg sidst skrev til dig, og jeg var glad for svaret. Tak skal du have. Jeg har taget dit råd angående amning til mig.
Vi har dog stadig store problemer med søvn. Lille Marco (der er 2 3/4 måned) kan bare ikke finde ud af at sove og er meget urolig. Om dagen sover han stort set ikke, eller dvs. han sover måske 3 eller 4 gange 10 minutter men vågner altså meget hurtigt op igen. Jeg synes, vi gør hvad vi kan for at hjælpe ham med at sove.
Når han begynder at gabe en del, lægger vi ham i liften, giver ham sutten og vugger ham så i søvn ved at gå frem og tilbage med liften. Vi lukker ned for persiennerne og slukker næsten alt lys. Alternativt går vi tur med ham i barnevognen, som vi så sætter i haven bagefter. Det er de eneste måder, vi kan få ham til at sove på. Og det er end ikke uden protester. Når vi lægger ham, græder han en del, men falder oftest til ro efter 10-15 minutters vuggen/kørsel. Her forsøger vi at trøste ham ved at give sut (der jo falder ud når han græder) eller holde hånden på maven. Hvis det er slemt, tager vi ham op. Alligevel vågner han næsten altid efter 10-15 minutter. Hans søvnvaner om natten er rimelige. Han sover et sted mellem 1 1/2 ...
... og 3 1/2 time af gangen.
Jeg har prøvet at lægge mig med ham for at se om det hjælper ham til at finde ro men det vil han ikke. Han græder og græder. Han vil heller ikke være i armene på mig, når han er træt. Det er meget frustrerende - også fordi det får mig til at føle, at han ikke er tryg ved mig. Han smiler og pludrer da ellers til mig, når han er frisk og udhvilet og følger mig med øjnene og vi har masser af øjenkontakt. Er det normalt, at ens baby ikke vil falde i søvn med en? Det med at amme i søvn lykkes nogle gange, men da han sluger meget luft, ender det som regel med at han vågner med et hyl kort efter, fordi han gylper.
Min egen sundhedsplejerske ved ikke rigtig hvad hun skal råde mig til. Hun tror, at han simpelthen er blevet så vant til at blive vugget og kørt, at han tror, det altid skal være sådan, når man skal sove. Med andre ord: at det er en dårlig vane.
Hvad skal vi stille op? Jeg (og ikke mindst mine arme, der skal bære liften rundt) er snart slidt op af træthed. Har bestil den bog om hvid støj, du anbefalede men har dog ikke fået den endnu.
Betyder det at han ikke kan falde i søvn uden vug nu, at han ikke vil kunne komme til det senere??
Mange venlige hilsner,
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.