Brev:
Amning og nedtrapning
Kære Helen
Lige et par spørgsmål om Jacob. Han trives og bliver så stor og er så glad. Han spiser igen...alting. Er bestemt ikke kræsen, men du havde ret i, at der var hele tre tænder på vej.
Mit spørgsmål handler om amning og sovevaner. Jacob er stadig så let at lægge til ro om aftenen. Han får nattøj på, ammes og jeg synger en sang hvorefter jeg lægger ham i hans seng og kan gå med det samme.
Jeg lægger ham mellem 19.30 og 20 alt efter hvor træt han er. Han sover så til kl 24 hvor han ammes igen og vågner så i løbet af natten et par gange og får en sut.
Kl 4 og indimellem 4.30 vågner han fordi han vil ammes. Det krav efterkommer jeg og så sover han videre til kl 7 hvor vi står op og laver havregrød. Sjældne gange holder han fast på lige at ville have en tår når han vågner også, og det må¨jeg indrømme at jeg også efterkommer. Han spiser af den grund ikke mindre i løbet af dagen.
Dagen ser nogenlunde således ud:
Kl 7.00: Vågner og ammes indimellem ganske kort
Kl. 7.30 - 8.00 spiser havregrød
ammes inden formiddagslur hvis ikke han er blevet ammet tidlig morgen
kl. 9-10,(Indimellem 10.30) sover middagslur
kl 11 eller 11.30: spiser frokost..avokado mos eller A38 med ...
... rugbrød.
Ammes inden middagslur kl. 13 eller 14:
Sover ganske kort.
Kl 15: Grød eller frugtmos
kl 16: ammes
kl. 17: spiser aftensmad, grøntsager og kød
kl 19.30 eller 20: ammes og puttes
sover til 24: Ammes
kl: 04.00 ammes
Ammer jeg for meget eller for lidt? Jacob har en glimrende appetit og spiser alt hvad han bliver tilbudt. Han spiser for det meste til tallerknen er tom.
Jeg forsøger så vidt muligt at bruge mme istedet for sødmælk og prøver også at give ham noget af kop til måltiderne, men han er ikke meget for at drikke det. Det har han jo aldrig været, og flaske har han aldrig brudt sig om. Jeg har altid været glad for at amme og er det for så vidt stadigvæk men tænker at det nok skal til at trappes lidt ned nu? Derudover er han begyndt at bide mig i brystvorterne indimellem så jeg må indrømme at jeg ikke nyder at amme lige så meget som tidligere. Jeg er lidt anspændt.
Med hensyn til ammningen kl 4, er det i orden? Hvis du forstår hvad jeg mener...Eller skal vi tage kampen op og forsøge at rykke hans søvnmønster til kl 5, og kan man det?
Jeg håber du forstår hvad jeg mener selvom det vist blev lidt kludret...(-:
Tak igen for dine altid gode svar
Mange hilsner
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.