Svar: Spiser alt godt fra haven
Kære Marianne
Det vil være rigtig godt at I holder øje med jeres dreng og forsøger at gøre tiden i have til et fælles projekt. Så I studerer tingene, graver huller osv. sammen og så I dermed har en mulighed for at holde øje med ham og forindre at han putter alt i munden.
Men det er som du skriver en balance, for han skal heller ikke have så meget opmærksomhed at han begynder at gøre det for at få jeres kontakt - I skal altså gerne give ham så megen anden kontakt, så han ikke behøver gør det..:o)
Det vil være godt, hvis I således kunne finde noget som er mere interessant end at spise jord, fugleklatter og hvad dertil hører. Hvad med vand, en lille spand med vand, en kande og nogle blomster der skal vandes eller en lille vandbane, hvor man kan sejle med skibe eller små figurer. Han skal således have noget at tage sig til, når han er i haven sammen med jer. Det kan også være en babygynge, som han kan gynge i - fra den kan han jo ikke spise noget...
Hvorvidt I kan tillade jer at vende ryggen til en gang imellem må afhænge af hvad I har i haven. Det er jo vigtigt at han ...
... ikke spiser noget som er giftigt. Det er sjældent at man får forgiftning af liguster, men det kan godt give mavesmerter, diarre og påvirkning af blodcirkulationen. Hvis I oplever at han spiser ligusterblade eller bær, så er det vigtigt at han får masser af væske og har han indtaget mere end 10 bær så skal I kontakte lægen.
Der er mange gifte planter i vores haver og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvad han putter i munden. I kan overveje om det ville være en idé at købe et par jordbærplanter og se om I kunne lære ham at de er okay at spise, men alt andet skal han holde sig fra... igen vil det måske forvirrer ham at man må spise noget og ikke andet.
Han skal have skæld ud og have at vide, at I ikke synes det er i orden, men han skal samtidig have at vide, hvad han så kan i stedet for og han skal have andre muligheder og hjælpes med at lege og blive sat igang med en leg...
Du kan på giftlinjen.dk slå forskellige planter op og se, hvad du skal gøre, hvis din dreng har indtaget noget han ikke burde.
Jeg håber mine tanker hjælper dig lidt på vej. Rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.