Annonce

Annonce

Brev:

Vil nu slet ikke spise


13. april 2008

Alder:
9 mdr.

Vil nu slet ikke spise

Hej Helen

Ved godt jeg tidligere har skrevet til dig omkring det faktum, at min datter ikke vil spise. På daværende tidspunkt vil jeg med min nuværende viden kalde hende småt spisende, for nu vil hun SLET ikke spise. Og jeg mener slet ikke spise....

Hun drikker vand hele dagen i fine mængder og ligner heller ikke en som er svækket, men det er drøn frustrende at hun afviser så godt som et hvert måltid. Hun drikker sine flasker om aftenen/natten men maden i løbet af dagen vil hun ikke. Det er jo ligesom måltiderne i løbet af dagen som skulle gøre at vi på et tidspunkt kan tage natflasken fra hende, men hendes begrænsede fødeintag gør det svært.

Hun får 3 flasker i døgnet. kl. 19, 24 og 05.30, og drikker ca, 150-180ml kl. 19, 230ml kl. 24 og 130ml kl.05.30.

Herud over er det temmelig begrænset hvad hun spiser. Hun drejer simpelt hovedet væk eller spytter maden ud og det er jo ren tale og jeg ønsker ikke at presse hende unødigt.

Jeg har prøvet mig lidt frem og nogle gange kan jeg ved at synge, eller give hende en serviet i hånden "distrahere" hende (det lyder nu så groft) Få hende til at tage et par mundfulde - i det mindste et par gange. Nu er dette jo absolut ikke holdbart og man føler sig også lidt som en tosse at sidde der og knokle får at få et par skeer i hende.

Vi har ellers en hyggelig "bordtone" og jeg har aldrig "tvangsfodret" hende - hun spiser jo nok når hun bliver sulten. Men jeg er efterhånden begyndt at komme i tvivl.

Vi står op ca. 06.45 og ca. kl 07.30 byder jeg hende havregrød/øllebrød med frugt mos - hun spiser intet - på gode dage max. 3 teskefulde. Har forsøgt at byde hende lidt af min ristede bolle og her spiser hun nogle gange lidt.

KL. 09.00 bydes hun frugt/grønt, frugtgrød eller sveskemos med A38 - spise nogle gange dette måltid ...


Annonce

... andre gange næsten intet og lægges herefter til at sove lur.

Kl. 11.30 spiser vi frokost. Hun bydes rugbrødhapser med varierende pålæg. Torskerogn, markrel, leverpostej, hvidløgsost, sveskemos m.m. Før har hun spiset 3/4 til en hel rundom, men spiser nu aller højest en 1/4.

Kl. ca. 14 får hun øllebrød (hvis hun ikke har fået det om morgenen, eller frugtgrød hvis hun ikke tidligere har fået det. - oftest spiser meget begrænset andre gange er hun så sulten at hun spiser det hele.

KL. 14.30 lægges hun til lur.

Ca. kl. 16.00 spiser vi frugt sammenmed storebror. Og her spiser hun faktisk til. Appelsin, kiwi, lidt banan (har jo haft problemer med maven), jordbær og moden melon.

KL. 17.30 spiser vi aftensmad. Her får hun grøntsager. gulerod, kartofler, broccoli moset med en gaffel og med smørklat og sovs og kød fra hvad vi får. Får vi pasta/ris får hun også dette grovblendtet med sauce/kød.
Nogle aftener spiser hun en rigtig pæn portion andre aftener næsten intet. Jeg kan for det meste narre en del af grønsagerne i hende med frugtmos på - nogle aftener ikke - som f.eks. iaften.

Jeg er klar over at min datter ikke er ved at gå til at under ernæring. Hun er 75cm lang og vejer ca. 11 kg. Men for pokker hvor ville jeg give min højre arm for at hun spiste lidt mere.

Hun tenderer til at blive pyldret og småtræt om dagen. Jeg synes det er mest udpræget de dage hvor hun spiser mindst. Men det er vel naturligt - men ikke desto mindre møg ærgeligt.

Jeg ved at tandfrembrud kan resultere i ingen eller begrænset fødeindtag, men læste at, det burde ikke strække sig over mere end en uge og nu har dette stået på i 3 uger. Desuden virker det mere viljebetone end smertebetone. Nogle fødevarer ryger jo fint ned.

Har du nogle ideer til hvad vi kan gøre????? Eller ændringer til menuen?

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce