Brev:
Søvnvaner pludselig ændret
Kære Helen.
Nu skriver jeg igen om min kære datters søvnproblemer. Jeg tror ikke du kan sige så meget, du ikke har sagt før, men jeg har bare behov for at komme ud med mine frustrationer.
Nu vil hun slet ikke sove...Det hele startede med er omgang 3-dages feber. Der kunne jeg slet ikke få hende til at falde til ro, så hun skreg sig i søvn 2 gange i træk. Det satte en hvis skræk i mig, fordi det var forfærdeligt, jeg er ikke typen der lader mit barn skrige. Ugen efter gik det fint, hun faldt i søvn i sin barnevogn både formiddag og middag, og det var lige meget om det var mig eller hendes far der gik med hende.
Så fik hun influenza, og hun var meget sløj, og jeg ville under ingen omstændigheder have at det gentog sig med at skrige, så hvis hun ikke kunne falde i søvn i vognen fik hun lov til falde i søvn ved mors bryst.
Vi overlevede, men nu vil den lille djævel ikke ligge i sin vogn og falde i søvn, hver gang jeg ligger hende ned så rejser hun sig op, hvis hun sider op i vognen, vil hun op og stå. Det skal siges at hun er et meget aktivt, og nysgerrigt barn, hun sidder aldrig stille, hun kravler i hele huset, og det er umuligt at skifte hende for så skal man ligge på sin ryg, og det er ikke et hit. Men hun er også et ...
... meget mildt, og glad barn. Men hun bliver meget hurtigt træt, fordi hun er så aktiv, så jeg har næsten altid et træt barn fordi hun vil ikke overgive sig.
Vi står op ved 7-tiden og allerede ved 8-8.30 tiden er hun træt, så der starter vi med at prøve at putte, men hun sover som regel først ved 11-12 tiden hvor hun opgiver ved brystet, eller i bilen.
Det går lidt bedre om aftenen når hun skal i seng, men der ligger hun også og kravler rundt i sengen, til hun ikke kan mere og giver op.
Hun er også igang med separationen, far kan ikke bruges til særlig meget, og de har ellers altid været meget tætte.
Det jeg tænker er om jeg har bidt mig selv i halen, og givet hende lov til at falde i søvn ved brystet, om hun tror at det er måden man sover på, eller er hun igang med en fase hvor alt skal opleves, ja, jeg tænker bare højt.
Jeg er snart nået et punkt hvor jeg snart ikke kan magte det mere. Hver dag når jeg vågner tænker jeg hvordan jeg skal få hende til at sove, og det burde ikke være det første jeg tænkte. Det er også så underlig en situation at stå i, det har lykkes for os i 8 måneder og nu kaos, hvorfor?
Jeg forlanger ikke du kan svarer mig, men det rart at få det ud til en der vil lytte!
God Weekend
Lenas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.