Brev:
MME tilskud til natten for at sikre en længere søvnperiode?
Hej Helen
Vores søn er 11 uger i dag og er begyndt med at vågne hyppigt om natten. Han sover typisk fra kl. 20-21 og står op ved 7-8 tiden. I dén periode fik han tidligere mad efter ca 3-4 timer og derefter efter 3 timer og til sidst efter 1-2 timer. Jeg prøver at give ham et ”drømmemåltid” når jeg går i seng omkring kl. 22 (hvis han vel at mærke er faldet i søvn ved 20-20.30 tiden)…for at undgå at jeg skal vækkes allerede efter 1 times søvn kl. 23.
Men nu er han begyndt med at vågne 1. gang omkring kl. 00-01.00 og det er jo fint nok, men herefter så vågner han efter 1,5 time – 2 timer hver gang…og når han så skal spise i 10-20 min. hver gang og så lige skal vugges lidt i søvn, så er der i værste fald kun 1 times søvn af gangen til mig.
Min SP har rådet mig til at droppe den liggende amning og sætte mig op hver gang, for at undgå at jeg falder i søvn – men det har ikke hjulpet.
Jeg ved, at vælling er for tidligt, men hvis jeg nu vil forsøge med MME – bare som en natflaske, hvilken type skal jeg så vælge? Jeg har læst at gul allomin er mest mættende, men jeg vil lige tilføje at jeg selv har lidt allergi (høfeber) – skal jeg så hellere vælge en anden eller er gul allomin okay, når det kun drejer sig ...
... om en natflaske?
Hvornår skal jeg så give flasken (inden putning kl. 20 eller 1. gang han vågner) og hvor meget?
Risikerer jeg at han så ikke vil tage mit bryst bagefter, fordi min mælk ikke mætter lige så meget?
Jeg HAR forsøgt at tanke ham op i løbet af dagen – men efter at han er blevet mere nysgerrig på omgivelserne så spiser han ikke så meget. Han siger tydeligt fra, ved at begynde at skrige – han søger brystet, sutter 2 sekunder og så slipper han. Så jeg føler ikke at jeg kan give ham mere mad i løbet af dagen. Lægger ham også til ofte, for at presse lidt mere mad i ham, men det kan vel også resultere i at han vænner sig til at spise tit og dermed også vil spise hyppigere om natten?
Jeg har ikke forstand på sutteflasker - for det eneste vi har prøvet at give ham er sukkervand/kamillete. Men jeg ved, at der er forskel på hvor meget der kommer ud af sutten. Vi har Avent-flaske, men jeg tror kun der er 1 hul i (fra én af de bokse man kan få når man er gravid, Babysam, Matas eller lignende pakke). Hvad bør jeg bruge når han er 11 uger og når det er MME der skal gives?
Han tager sut og er generelt en glad dreng og har ingen særlige maveproblemer haft.
På forhånd tak.
Venlig Hilsen
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.