Svar: Mælk nok? - 3 mdr.
Kære Mette
Din datter har gennemsnitligt siden sin fødsel taget 190g på om ugen - det er lige på grænsen, men okay og acceptabelt. Du skal dog se på hvordan hun ligger på sin egen kurve, for at vurdere, om vægtøgningen er fin eller om du skal give hende mere mad. Jeg vil helst at børn tager min 200g på om ugen, men hvis hun trives og følger sin egen kurve med de 190g så er det okay. Hvis hendes kurve knækker, så bør hun tilbydes lidt ekstra mad... Du kan gå ind i "Livets Bog" og bruge kurverne der. Du kan sætte alle hendes længde og vægtmål ind og se hvordan hun ligger.
Da hun er 3 måneder nu har hun måske behov for en ny og større flaskesut, jeg tænker derfor at I kan forsøge at se om en større sut med lidt større eller lidt flere huller vil kunne gøre en forskel på hendes indtag. Derudover tænker jeg at børn der får flaske, nogle gange bliver frustrerede over at blive holdt i arm og at I måske derfor skulle forsøge en gang imellem at tilbyde flasken liggende ved siden af hende i jeres seng eller hvor hun ligger på jeres skød eller på en dyne ved siden af jer. Når man ammer skifter man stilling ofte og det kan være vigtigt også at gøre, når man giver flaske.
Det kan ...
... også tænkes at hun er lidt træt af smagen og har brug for lidt fornyelse. I kan derfor overveje om I skulle prøve at skifte erstatning - f.eks. Nan H.A. eller forsøge med en brik af noget andet, bare for at se om hun bedre kan lide det.
Det lyder som en udmærket idé at forsøge at lade hende vågne selv, for at se om hun så efterfølgende er mere sulten. Igen en balance imellem at hun jo ikke må sove så meget at hun misser en flaske og dermed kommer i underskud af mælk. Men prøv at se hvordan hun spiser, hvis hun får lov til at vågne af sig selv.
Ellers er det jo et spørgsmål om at se på hvordan hun trives, om hun er glad, tilfreds, udvikler sig, klukker, indgår i dialog, virker vågen og aktiv og med lyst til livet, modsat sløv, grædende og pjevset hele tiden. Det er naturligvis også en vigtig faktor at hun tisser og har gode våde bleer:o)
At uroen i påskeferie skulle påvirke hendes indtag burde ikke gøre sig gældende så lang tid efter. Med mindre det er begyndt der og I så i påsken er havnet i en rytme, som I har svært ved at komme ud fra... på den måde kan tingene jo nogle gange godt hænge sammen.
Jeg håber du kan bruge ovenstående tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.