Brev:
Vågner og vil ikke sove mere - hysterisk
Kære Helen,
Vi skriver til dig, da vi igennem den seneste måned har oplevet voldsomme soveproblemer med vores datter på 2 år. Vores pige er glad, livlig og velfungerende. Vi oplever dog, at hun tiltider er meget stålsat på, hvad hun vil og især ikke vil. Nogle gange skal strømperne af, nogle gange SKAL de være på - så vil hun have vand - så bringer man vandet, men så siger hun "mælk" - det kan vel tilskrives selvstændighedsfasen. Får hun ikke sin vilje eller et brugbart alternativ, så lægger hun sig på gulvet og hyler og skriger helt hysterisk - sparker og slår og vil ingenting - det kan vel tilskrives selvstændighedsfasen selvom det er lidt vel tidligt?
Nå men vores egentlige problem opstår omkring søvnen. Hun er blevet mere besværlig at "putte". Fra et ritual, hvor der blev læst godnathistorie og givet en tår vand inden hun er kommer i seng er vi nu ovre i et ritual, hvor der skal læses den ene historie efter den anden - vi skal faktisk læse indtil hun sover. Det tager fra ½ til en hel time - det ofrer vi nu gerne, hvis bare resten af natten så ...
... fungerede. Det gør den dog langtfra...
Efter 3-4 timers søvn vågner hun (lysvågen) og begynder at græde - det går hurtigt over i hysterisk skrigeri, som er svær at få hende væk fra. Hun bliver beroliget, men ligeså snart snakken kommer ind på, at hun skal i seng for at sove starter hysteriet igen. Det tager op til 2 timer for at få hende til at falde i søvn igen og nogle gange skal hun have vand 15 gange 5 godnathistorier og gerne "op til mor" et par gange.
Hun vil SÅ gerne sove i mors seng, men det er vi ikke meget for, da vi så skal have "kampen" for at få hende tilbage i egen seng. Hun har for nogle uger siden sovet én nat i mors seng, da hun var syg med feber.
Vi har forsøgt forskellige taktikker - nogle gange har vi givet medløb og vi koster så rundt i 2 timer med godnathistorier, vand og andet godt - andre gange taler vi bestemt til hende om, at nu er det nat og så skal man sove i sin egen seng.
Vi har simpelthen ikke fundet en løsning, der virker ?
Kan du komme med et par hints og gode råd ?
Kærlig hilsen
sove-uhyrets forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.