Brev:
Træt af flasken
Hej Helen,
Nu er jeg igen rendt ind i et problem med Paula, og jeg må indrømme, at jeg er meget i vildrede omkring, hvad jeg kan gøre ved det.
Paula har siden omkring 6 mdr. alderen kørt en rimelig fast dagsplan som ser således ud:
6.00 - vågner. Kommer over til mor i sengen.
7.30 - Vi står alle op.
8.00 - morgenmad: Grød med frugtmos topping
10.00 - formiddagslur 1½-2 timer
12.00 Frokost - Rugbrødshapsere med forskelligt pålæg
14.30 Flaske og puttes til eftermiddagslur ca. 1½ time
16.00 Evt. lidt frugtmos
18.00 Aftensmad sammen med familien
19.30 Puttes med en flaske
Jeg havde tidligere af forskellige årsager længe vægret mig ved at skulle op og give hende flaske kl. 6 hver morgen, og da hun heller ikke protesterede over ikke at få mad så tidligt, har jeg kunnet holde planen indtil for nylig.
Men for et par uger siden skete der to nye ting: Vi flyttede til ny lejlighed og næsten samtidig startede Paula i dagpleje. I den forbindelse besluttede jeg så, at nu var det tid til at se, om flasken til eftermiddagsluren ikke kunne gøre mere gavn om morgenen. Som sagt så gjort, så de sidste par uger har hun fået flaske kl. 6, når hun vågner. Det har - desværre - ikke fået hende til at sove videre (som hendes storesøster ellers gjorde), men så får hun noget at starte dagen på.
Men på en eller anden måde virker det nu som om Paula ikke rigtig gider MME mere. Indtil vi begyndte på morgenflasken, var Paulas indtag af mælk lige det mindste. De fleste dage nåede vi kun lige op over de 400 ml og der blev flere og flere dage, hvor den lå lige under. Det var min plan, at holde dette niveau stabilt med morgenflasken, hvor hun jo har en gabende tom mave. Men resultatet har nærmest været omvendt. Efter kun få dage røg der så lidt ned i løbet af dagen, at jeg ...
... faktisk blev nødt til at indføre middagsflasken igen, bare for at holde de 400 ml! Og et eller andet sted virker det forkert at skulle øge antallet af flasker på en dag til et barn på næsten 9 måneder…!
Men det lader lidt til, at jo flere flasker Paula får, jo mindre tager hun af dem. Tidligere slugte hun med jævne mellemrum over 250 ml. i en omgang. Nu skal jeg være heldig, hvis hun sniger sig op over de 150 ml. og det selv om jeg forsøger at trække tiden fra sidste måltid inden, så det ikke ligger og fylder i maven.
Nu er jeg så frygtelig meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre ved det. Skal jeg bare insistere på de tre flasker om dagen, indtil hun når 1-års dagen, hvor hun ikke behøver jernet mere. Eller skal jeg hellere skifte over til jerndråber, og så lade hende tage hvad hun vil - og dermed sløjfe middagsflasken? Bliver børn bare trætte af flasker eller MME, eller er der bare et eller andet helt galt med min dagsplan??
Det skal lige siges, at Paula har klaret starten i dagplejen eksemplarisk. Hun hygger sig strålende derovre og har ikke haft nogen egentlige kriser på noget tidspunkt. Jeg skal også sige, at hun spiser fint til de andre måltider. Jeg har opdaget, at hun synes at mos og anden skemad er noget pjat, og derfor har hun aldrig gidet at spise særlig meget af det - og det der blev spist, var under højlydte protester, og er det stadig. Men er det noget fast, så som vores andres mad eller rugbrød, så ryger der faktisk rigtig meget ned - af rugbrød kan hun snildt spise en hel rundtenom bondebrød!
Men jeg håber, at du kan hjælpe mig omkring det med flaskerne. Jeg er lidt på bar bund omkring det, for Lucia syntes i sin tid, at flasken var det bedste i verden og eeeeelskede at få den morgen og aften. Så forskellige kan søskende være…:o)
Hilsen Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.